Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Etelä-ranskalainen Laguiolen kylä on tunnettu pihviveitsistä, laatukorkkiruuveista ja kylän mukaan nimetystä laguiole-juustosta. Tukevalle veitselle onkin käyttöä, kun pöytään nostetaan iso juustotahko.
Kesällä monen suomalaisen grillissä tirisee kyljysten ja makkaroiden lisäksi halloum-juusto. Kyproslaisen juuston kanssa maistuu kreikkalaiset valkoviinit.
Vaalea provolone-juusto tunnetaan melkeinpä paremmin Yhdysvalloissa kuin kotimaassaan Italiassa. Se maistuu kuitenkin herkulliselta italialaisten viinien parina.
Roseeviinit sopivat erinomaisesti ruokajuomaksi ympäri vuoden, mutta varsinkin kevään tullen roseeviini pääsee oikeuksiinsa. Se sopii erinomaisesti kevään ruoille ja varsinkin juustojen seuraan. Tässä kolme tajunnan räjäyttävää juusto + viini -yhdistelmää.
Champagne tunnetaan maailman kuuluista samppanjoista, mutta gastronomisesti koillisranskalainen maakunta on sangen köyhää seutua. Herkullisen poikkeuksen tekee pieni ja ryppyinen hurmuri, langres-juusto.
Vuoden tärkeimmän ruokajuhlan kunniaksi pöytään nostetaan pitkään ja hartaasti kypsytettyjä juustoja. Kokeile perinteistä goudaa, mutta ei hollantilaista vaan vaihteeksi ahvenanmaalaista. Ålansdsmeijerietin JouluGouda on suomalainen joulupöydän juustotähti.
Juusto ja viini. Siinäpä sellainen pari, joka saa aina veden kielelle. Kokoa talvinen, tuhti makkara-juustoplatter ja kaada lasiin sille sopiva viini. Ota talteen myös muut juusto-viiniyhdistelmät.
Suomessa on lukuisia pienjuustoloita, mutta pääkaupunkiseudulla vain yksi. Helsingin Meijeriliike nimeää juustonsa Helsingin paikkojen mukaan.
Suonenjoki on Suomen tunnetuin mansikkapitäjä ja myös kermaisen Peltolan Blue -sinihomejuuston koti.
Keisarin juusto on kuninkaallinen juusto Pohjanmaalta, joka maistuu valkoviinin tai tumman vehnäoluen kanssa. Katso juomasuositukset.
Jalohomeen kurtistamien rypäleiden mehusta syntyy maailman upeimpia jälkiruokaviinejä. Nyt onkin aika kaivaa kaapin perukoilta jälkiruokaviinit ja mätsätä niille mainiot makuparit.
Valma-valkohomejuuston esikuva on maailman tunnetuimpiin juustoihin kuuluva brie.
Rei’istään tunnettu emmental on monelle suomalaiselle rakkain juusto. Suomi onkin nykyisin maailman kärkimaita emmental-juuston tuotannossa.