viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Roseeviini ja juusto
Juustot

Roseeviini ja juusto: 3 x tajunnan räjäyttävä yhdistelmä

04.05.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Roseeviinit sopivat erinomaisesti ruokajuomaksi ympäri vuoden, mutta varsinkin kevään tullen roseeviini pääsee oikeuksiinsa. Se sopii erinomaisesti kevään ruoille ja varsinkin juustojen seuraan. Tässä kolme tajunnan räjäyttävää juusto + viini -yhdistelmää.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Roseeviinibuumi on muuntautumassa megatrendiksi ja vaaleanpunaista viiniä lipitelläänkin jatkuvasti enemmän. Vuonna 2020 roseeviinin myynti kasvoi Alkossa 40 % ja uusien roseeproseccojen ja muiden roseeviinien alaluokkien noustessa roseiden kasvu on vääjäämätöntä. Roseeviinien vallatessa maailmaa on aika nostaa pullo roseeta myös juustotarjottimen viereen.

Laadukkaassa roseeviinissä yhdistyvät raikkaus, hilpeä hedelmäisyys ja herkullinen marjaisuus. Vaikka suurin osa tämän päivän roseista on kuivia, hedelmäisyyttä viineissä on kuitenkin reilusti. Ja juuri hedelmäisyys tekee niistä monipuolisia juuston kumppaneita. Kepeää roseeviiniä voi tarjota raikkaan mozzarellan tai ricotta-juustosalaatin kanssa. Mehukas hedelmäisyys on taas avainsana grillissä tirisevän halloum-juuston kanssa. Runsaampia roseeviinejä voi parittaa kypsien ja kovien juustojen kanssa. Valitse pullo roseeta ja nappaa ostoskoriisi juuri sille sopivaa, herkullista juustoa.

Provencen rosee ja suussa sulava mozzarella

Roseeviini ja juusto - mozarella

Roche Lacroix Provence Rosé 2019

Alko 452397, 15,99 €

Pehmeä ja runsas italialainen buffalo-mozzarella on roseelle juusto vailla vertaa. Parita mozzarellalle vaaleanpunaista Provencen roseeta, jonka valkopersikkainen, herukkainen, raikas ja aavistuksen mineraalinen maku on kuin luotu alkukesään.

Roche Lacroix Provence Rosé 2018

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Ranska
15,99 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Juustoportin chevre ja Itävallan lahja maailmalle

Roseeviini ja juusto - vuohenjuusto

Stadlmann Rosé St.Laurent 2018

Alko 436157, 13,99 €

Jalasjärveläisessä juustolassa valmistetaan mietoa ja miellyttävän hapokasta Juustoportin vuohenmaitojuustoa. Parhaalta suomalainen chevre maistuu kevyesti grillattuna tai paistettuna vihreän salaatin kanssa. Korkkaa kaveriksi pullo St. Laurent -lajikkeesta valmistettua modernia itävaltalaista roseeta.

Stadlmann Rosé St.Laurent 2018

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Itävalta
12,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Portugalilainen Vinho Verde ja pähkinäinen gouda

Roseeviini ja juusto - gouda

Casal Garcia Rose

Alko 946107, 9,48 €

Leikkaa juustotarjoittimelle kunnon pala pitkään kypsynyttä, tummankeltaista ja herkullisen pähkinäistä XO-goudaa. Vahvan ja suolaisen juuston kaveriksi sopii puolikuiva, mansikkainen ja pirskahteleva portugalilainen roseeviini.

 

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä