Juusto ❤️ viini

Juuston ja viinin rakkaustarina on ikuinen. Poimimme viidelle herkulliselle ranskalaisjuustolle täydelliset viiniparit.
Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

Jukolan Juuston cheddarvalikoimasta löytyy kekseliäitä makuja, kuten kuusenkerkkää ja punaviiniä. Mutta millainen on oikeaoppisen cheddarin valmistusprosessi?
Herkullinen morbier valmistuu muiden juustojen ylijäämistä

Pehmeä morbier valmistuu kierrätyshenkisesti muiden juustojen ylijäämistä.
Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

Juuston ja viinin yhdistäminen onnistuu parhaiten, kun valitset tietylle juustolle sopivan viinin. Tässä kolme viinisuositusta kolmelle sinihomejuustolle.
Samettisen pehmeä brie ja 2 x viini

Samettisen pehmeä brie yhdisti Wienin kongressin erimieliset rauhanneuvottelijat. Ovela juusto maistuu lisäksi tyylikkäiden chardonnay-viinien ja ranskalaisten pinot noirien kanssa.
Raclette lämmittää syksyä ja talvea – kata pöytään nämä herkut!

On aika koota ystävät raclettegrillin ympärille. Kysyimme herkkukauppojen omistajilta vinkkejä raclettepöydän tarjoiluihin. Saimme vastaukseksi kaikkea kastanjoista Iberian kinkkuun.
Kypsä lampaanmaitojuusto + täydellinen viini

Kypsät lampaanmaitojuustot vaativat kumppaniltaan luonnetta.
Yhdistä syksyyn: 3 x kova juusto + viini

Juuston ja viinin yhdistäminen onnistuu parhaiten kun valitset tietylle juustolle sopivan viinin. Tässä kolme viinisuositusta kolmelle suolaiselle, kovalle juustolle.
Kittijuuston luonne kasvaa suolakylvyssä – valitse sille nämä juomat!

Kittijuustojen kirjava ja luonteikas perhe vaatii juomalta luonnetta ja syvyyttä.
Ihana, täyteläinen valkohomejuusto

Voimakkaasti tuoksuvat, täyteläisen kermaiset ja syntisen herkulliset valkohomejuustot ovat monien juustonystävien suurimpia intohimonkohteita. Kaada sen kaveriksi lasiin herkullista viiniä.
Vegejuustot – uhka vai mahdollisuus?

Vegaaninen juusto: uhka vai mahdollisuus? Maistelimme kasvipohjaisia herkkuja juhlapöytään.
Kuvioistaan tunnettu zamorano – 2 x juomasuositus

Zamorano-juusto on manchegon pikkuserkku ja tärkeä osa espanjalaista tapasvalikoimaa. Zamorano on niin vanha juusto, ettei tiedetä, milloin sillä on herkuteltu ensimmäisen kerran. Luoteis-Espanjaan levittäytyvässä Kastilia ja Leónin maakunnassa on kuitenkin laidunnettu lampaita jopa 4000 vuotta.
Maidon ja juustojen taitajat

Lähiruokayrittäjät Annika Heikkilä ja Pekka Moisio toimittavat baristojen himoitsemaa luomumaitoa pienpaahtimoihin ja trendikahviloihin. Marraskuussa aukesi myös ”maitolaituri” kaupunkilaisten iloksi Hakaniementorille.