Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Jukolan Juuston cheddarvalikoimasta löytyy kekseliäitä makuja, kuten kuusenkerkkää ja punaviiniä. Mutta millainen on oikeaoppisen cheddarin valmistusprosessi?
Pehmeä morbier valmistuu kierrätyshenkisesti muiden juustojen ylijäämistä.
Juuston ja viinin yhdistäminen onnistuu parhaiten, kun valitset tietylle juustolle sopivan viinin. Tässä kolme viinisuositusta kolmelle sinihomejuustolle.
Samettisen pehmeä brie yhdisti Wienin kongressin erimieliset rauhanneuvottelijat. Ovela juusto maistuu lisäksi tyylikkäiden chardonnay-viinien ja ranskalaisten pinot noirien kanssa.
On aika koota ystävät raclettegrillin ympärille. Kysyimme herkkukauppojen omistajilta vinkkejä raclettepöydän tarjoiluihin. Saimme vastaukseksi kaikkea kastanjoista Iberian kinkkuun.
Kypsät lampaanmaitojuustot vaativat kumppaniltaan luonnetta.
Juuston ja viinin yhdistäminen onnistuu parhaiten kun valitset tietylle juustolle sopivan viinin. Tässä kolme viinisuositusta kolmelle suolaiselle, kovalle juustolle.
Kittijuustojen kirjava ja luonteikas perhe vaatii juomalta luonnetta ja syvyyttä.
Voimakkaasti tuoksuvat, täyteläisen kermaiset ja syntisen herkulliset valkohomejuustot ovat monien juustonystävien suurimpia intohimonkohteita. Kaada sen kaveriksi lasiin herkullista viiniä.
Vegaaninen juusto: uhka vai mahdollisuus? Maistelimme kasvipohjaisia herkkuja juhlapöytään.
Zamorano-juusto on manchegon pikkuserkku ja tärkeä osa espanjalaista tapasvalikoimaa. Zamorano on niin vanha juusto, ettei tiedetä, milloin sillä on herkuteltu ensimmäisen kerran. Luoteis-Espanjaan levittäytyvässä Kastilia ja Leónin maakunnassa on kuitenkin laidunnettu lampaita jopa 4000 vuotta.
Lähiruokayrittäjät Annika Heikkilä ja Pekka Moisio toimittavat baristojen himoitsemaa luomumaitoa pienpaahtimoihin ja trendikahviloihin. Marraskuussa aukesi myös ”maitolaituri” kaupunkilaisten iloksi Hakaniementorille.
Reblochon on pieni ja pyöreä ranskalainen alppijuusto. Sen maku on melko mieto, hedelmäinen ja täyteläisen kermainen ja se toimii niin pinot noir -punaviinin kuin kuohuviininkin kanssa.