Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Viinin käymisastialla on suuri merkitys viinin laatuun ja tyyliin. Vaikka nykyisin viinin valmistuksessa voidaan hyödyntää uutta teknologiaa, ikivanhat menetelmät eivät ole poistuneet käytöstä kokonaan.
Hapokas kombucha pirskahtelee yhä useamman kuluttajan lasissa. Maailman tiettävästi ainoa nokkoskombucha tehdään Helsingin Kaartinkaupungissa.
Kukkaisen hedelmäiset, kepeät ja kuultavan punaiset Pinot Noir -punaviinit ovat syksyn kultalapsia. Vaativa rypäle tuottaa viljelysmaastaan riippuen niin eri tyylisiä viinejä, että pinot noir -fanin on vaikea kyllästyä.
Suomalaisten suhde viiniin on kehittynyt huimasti 35 vuoden aikana. Pelonsekainen kunnioitus on muuttunut seikkailunhaluksi sekä rennoksi ruoan ja viinin yhdistämiseksi.
Kittijuustojen kirjava ja luonteikas perhe vaatii juomalta luonnetta ja syvyyttä.
Onko vuosikerralla väliä? Kysymys nousee monen mieleen viinipulloja kaupan hyllyllä pyöritellessä tai viiniarvioita lukiessa. Yksiselitteistä vastausta on vaikea antaa.
Kysyimme eri puolilla maailmaa työskenteleviltä suomalaisilta viinintekijöiltä, mitä heidän tiloillaan tapahtuu nyt.
Mitä eroa on Vin Santolla ja Vino Santolla? Millaista on Marsala-viini?
Kesä ja rosee ne yhteen soppii. Tässä kymmenen parasta roseeviiniä kesän nautintoihin.
Helteellä maistuvat kevyemmät ja raikkaammat kulauttelupunaviinit. Ne sopivat mainiosti myös kasvis- ja lihapitoisille grilliaterioille läpi kesän.
Satsaa laatuun. Se on hyvä ohje niin viinin maistelijalle kuin viinimatkailijalle. Vastuullinen reissaaja valitsee matkakohteensa harkiten ja matkaa mieluiten maata pitkin.
Sangria on kesäjuomien klassikko ja sitä voi varioida loputtomiin. Vaihda punaviini roseeviiniin ja lisää joukkoon sitruksista katkeroa ja likööriä.
“Vuosien varrella olen itsekin päässyt viinirinteille sen verran hommiin, että tiedän romantiikan olevan joskus kaukana tarhatöistä. Puhumattakaan siitä supertylsästä jynssäämisestä ja perkaamisesta, mitä kellarityöt enimmäkseen ovat.”