viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Brie & riesling
Kaupallinen yhteistyö

Brien ja rieslingin täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

28.11.2022 Viinilehden toimitus

Viiden tähden Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg tuo ruokapöytään tyyliä ja trendikkyyttä. Herkullinen alsacelainen on taivaallista klassisen brie-juuston kumppanina.

Tyyliä ja trendejä ruokapöytään

Tyylikäs huippuviini on pitkästä nimestään huolimatta yksinkertaisen herkullinen. Sitruksinen, mausteinen ja hivenen yrttinen Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg ratsastaa tyylikkyyden lisäksi myös trendien aallonharjalla, sillä rieslingien megasuosio jatkaa vain kulkuaan. Eikä ihme, sillä laadukkaat ja herkulliset rieslingit ovat monipuolisia ja monikäyttöisiä luottoviinejä.

Ranskalaiselta klassikkoalueelta tuleva nuorekas, vivahteikas ja kypsän hedelmäinen riesling on loistava seuralainen äyriäisille ja kalaruoille, mutta täyteen loistoonsa se pääsee juustotarjottimella kermaisen brien kanssa.

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg -rieslingissä on myös loistavaa kypsytyspotentiaalia, joten sitä kannattaa napata viinikaappiin useampikin pullo. Hinta-laatusuhteeltaan viini on loistava ostos: tässä herkussa yhdistyvät tyylikkyys ja lompakkoystävällisyys.

Hapokas valkoviini rakastaa juustoa

Brie & riesling

Juustotarjottimen seuraksi katetaan useasti punaviiniä, mutta monet juustot ovat parhaimmillaan valkoviinien kanssa. Miedot, kermaiset juustot rakastavat nimittäin hapokkaita valkoviinejä. Nappaa seuraavalla kerralla juustohyllystä rieslingin kaveriksi brie-juustoa.

Brien salaisuus on täydellinen kypsyys. Nuorena brie on helposti leikattavaa, rakenteeltaan vaaleaa ja maultaan maitomaista. Kun kiekko kypsyy lisää, rakenne muuttuu sulavaksi, tuoksu voimakkaaksi ja maku vahvan kermaiseksi ja täyteläiseksi.

Rasvainen brie kaipaa kaverikseen hapokkaan ja runsaan valkoviinin, sillä viinin sisältämät luontaiset hapot leikkaavat juuston rasvaisuutta ja tasapainottavat kokonaisuutta. Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2021 on eloisan hapokkuutensa ja vivahteikkaan hedelmäisyytensä ansiosta taivaallinen yhdistelmä kermaisen juuston kanssa.

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Faktat haltuun: Pouilly-Fuissé ja Pouilly-Fumé

22.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä