viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Pizza ja pizzaviini
Ilmiöt

Pizzailmiöt ja ajankohtaiset pizzaviinit

30.11.2022 Viinilehden toimitus + kuva valmistajat

Pizza on yksi 2020-luvun kuumimmista trendeistä. Nämä ilmiöt ja tuotteet lämmittävät pizzanrakastajien sydämiä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Artesaanipizzahifistely ja napolilaisten pizzerioiden nouseminen katukuvaan kielivät italialaisen lättyruoan suosiosta. Toinen toistaan suositummat ravintolat kilpailevat kansainvälisellä tasolla parhaiden ravintoloiden titteleistä, ja kotikeittiöissäkin kuumenevat nykyään pizzauunit – tai ainakin pizzakivet.

Sharing is caring

Monissa Euroopan maissa ravintolassa on tapana jakaa pizzat seurueen kesken, pizza tai kaksi kerrallaan. Slaisseittain syötävä pizza on helppo nauttia lämpimänä, ja pizzoja odotellessa jää enemmän aikaa seurustelulle ja viinin nauttimiselle. Valinnanvaikeuden iskiessä kompromissejakaan ei tarvitse tehdä. Myös trendien aallonharjalla surffaava Detroit style pizza, joka muistuttaa vanhaa kunnon kotona tehtyä peltipizzaa, on parhaimmillaan jaettuna.

Pizzanpaistajien jalanjäljissä

Pirkka Parhaat Pizzanpaistajat

Facebookista alkunsa saaneen Pizzanpaistajat-yhteisön ja Keskon yhteistyöstä syntyi Pirkka Parhaat & Pizzanpaistajat -tuoteryhmä, jossa yhdistyvät intohimo napolilaiseen pizzaan ja suomalaisen ruokakulttuurin kehittämiseen. Nappaa hyllystä ainakin pakastepizzataikina, pizzakastike ja pizzakala.

Pizzanpaistajat pizzaviini

Korkkaa kotitekoisen pizzan kaveriksi Pizzanpaistajien mehevä ja hilloinen uutuusviini, joka pizzan lisäksi taipuu pastan ja lihaisten makkaroiden kaveriksi.

The pizzaviini

Pizzeria Via Tribunali

Napolilaiseen pizzaan erikoistunut Via Tribunali -pizzeriaketju on lanseerannut toscanalaisen Sangiovesesta, Malvasiasta ja Canaiolosta valmistetun punaviinin, joka on kehitetty varta vasten napolilaisen pizzan kumppaniksi.

Keskitäyteläinen, mausteinen ja marjainen viini on nappivalinta perinteiselle Margheritalle sekä tuliselle nduja-makkaralla höystetylle pizzalle. Tilausvalikoiman viini saapuu lähimpään Alkoon muutamassa päivässä, Via Tribunalin pizzat Woltilla kotiin noin puolessa tunnissa.

Maailman parasta pizzaa

Forza Helsinki

Italialainen TOP 50 pizza -raati valitsi sata parasta pizzeriaa maailmassa – ja maailman 86. paras pizzeria löytyy Helsingin Punavuoresta. Forza-pizzeriassa Napoli kohtaa Rooman, ja jokaiselle pizzalle on paritettu suositusviini ja -olut. Luca ja Salla-Maria Platanian luotsaaman ravintolan pizzat viimeistellään täyteen loistoonsa erilaisilla oliiviöljyillä.

Via Tribunali Pizza

Myös Via Tribunali pokkasi TOP 50 pizza -raadin palkinnon ja sijoittui sijaille 25. maailman parhaiden pizzaketjujen kategoriassa. Napolilaiseen pizzaan erikoistunut pizzeria on laajentanut toimipisteitään vauhdilla Helsingistä aina Äkäslompoloon asti.

Lue lisää

5 x viinimatkailijan Lissabon

30.01.2023 Anneli Lenkkeri + kuvat Ilpo Musto

Ihastu Aasiaan! 8 x aasialainen resepti + valkoviini

30.01.2023 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Kevään viinikoulut ovat täällä!

20.01.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä