Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Alko julkisti 8.4. vuosikatsauksensa vuodelta 2020. Koronavuosi ja matkustajatuonnin rajoitukset sekä ravintolamyynnin lasku näkyivät Alkossa, jossa myynti kasvoi kaikkien tuoteryhmien osalta.
Kesä tai talvi, tuoreyrteillä loihdit ruokiin helposti uusia makuvivahteita ja koristelet ruoan kuin ruoan. Yrttiset ja hedelmäiset viinit myötäilevät yrttisten ruokien makumaailmaa.
Kokeile näitä viinejä, jos mielesi tekee elegantteja, herkkiä, eloisan monivivahteisia punaisia. Tässä viisi kypsän marjaisaa punaviiniä ruokapöytään!
Hävikkiruoka on muotia. Nyt laitetaan viinin jämät kiertoon. Kattilan kautta käynyt viini saa uuden elämän lautasella.
Kotileipomo Tanniset tunnetaan pipareistaan. Ilman Jussin pipareita ei leipomon kanta-asiakkaille joulu ole joulu. Suomen rapeimpia pipareita on valmistettu Turun seudulla jo vuodesta 1961 samalla reseptillä ja käsityönä.
Keinuhongan tila Padasjoella on hyvä esimerkki innovatiivisesta ajattelusta ja maaseudun elävöittämisestä. Tila elää lihakarjatilasta, mutta tarjolla on runsaasti muitakin elämyksiä.
Ruokolahtelainen Vesa Mättö on viljellyt kotimaista talvivalkosipulia jo viidentoista vuoden ajan. Suurin haaste valkosipulin kaupallisessa kasvattamisessa on käsityön suuri määrä.
Vielä viitisen vuotta sitten Krister Häll toimi pankkialan konsulttina, sitten hän löysi teen. Nyt hän tuottaa luomukombuchaa Pirkkalassa ja toimii kansainvälisen kombucha-tuottajajärjestön Euroopan puheenjohtajana.
Sienisesongin herkullisin pastaillallinen valmistuu suppilovahveroista ja Leyda Garuma Vinyard Sauvignon Blancista. Voit käyttää pastaan sienimetsän tuoreita umamipommeja tai edellisen sadon kuivattuja suppiksia. Pastan täydellinen kumppani on chileläinen, aromaattinen, sitruksinen ja veden kielelle nostava sauvignon blanc – joka nautitaan sopivan viilennettynä.
Olipa lautasella sienirisotto, -keitto tai -pannari, makunautinnon täydentää oikea viini. Valitsimme viisi toimivaa komboa sienisadolle.
Bourgognen viinialueen pohjoinen satelliitti Chablis tunnetaan sitruksisen hapokkaista, tyylikkään mineraalisista ja puhtaista Chardonnay-viineistään. Kävimme tapaamassa kolmea alueen huippunimeä.
Jäätelötehtailijan viikossa on marjapäivä, pähkinäpäivä, sorbettipäivä ja vanilja-suklaapäivä. Joka päivä valmistuu useita makuja ja satoja litroja ehkäpä Suomen parasta jäätelöä. Vierailimme Vanhan Porvoon jäätelötehtaalla tutustumassa jäätelömestarin kesäiseen arkeen.
Olut eli biiru on Japanissa hyvin suosittu juoma. Japanilaiset oppivat oluen teon saksalaisilta, joten perinteiset oluet maistuvat mukavan tutuilta myös eurooppalaisen suussa.