Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Itävallan viinit ovat hyvässä nosteessa meillä ja maailmalla – eikä ihme: trendikkäästä ja monikasvoisesta viinimaasta tulee persoonallisia pullotteita, jotka tarjoavat vastinetta rahalle.
Viña Leyda on yksi Chilen palkituimmista viinitaloista, eikä ihme. Merellisessä, viileässä ilmastossa kasvaneet rypäleet tuottavat raikkaita ja tasapainoisia viinejä – juuri sellaisia, jotka hurmaavat nyt viininystäviä ympäri maailmaa.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Pasi Ketolainen on tuorein Master of Wine -tutkinnon suorittanut suomalainen. Maailman arvostetuimman viinitutkinnon saavuttaminen on oikeastaan ihme, sillä 15 vuotta kestäneiden opiskelujen aikana Pasi menetti hajuaistinsa. Matka on ollut harvinaisen pitkä ja kivinenkin, mutta kaiken sen väärti.
Avizen kylässä sijaitsevaa legendaarista Jacques Selossen samppanjatilaa johtaa nyt isoisänsä ja isänsä jalanjälkiä kulkeva 30-vuotias Guillaume Selosse.
Helsingissä syntyy herkkuja Hovavin suvun resepteillä. Ruoat ovat hurmanneet syöjänsä ensin Persiassa ja Israelissa. Suomeen reseptit matkasivat nuoren miehen repussa lähes 50-vuotta sitten.
Kun kotona istuminen alkaa tympiä, ota viinilliset podcastit kuunteluun. Viiniasiantuntija Samuli Pasanen vinkkasi omat suosikkinsa.
Britannian kuohuviinit ovat kovassa nosteessa, eikä syyttä. Kalkkikivimaaperä ja lämmennyt ilmasto tarjoavat hyvät edellytykset loistavien kuohuviinien valmistukseen.
Tuttujen ja turvallisten rypäleiden sijaan nyt ollaan valmiita kokeilemaan oudokkeja. Uudet ja uusvanhat lajikkeet sekä alueet kiinnostavat viininrakastajia. Testaa, mitä oudokkirypälettä tai viinialuetta sinun kannattaisi kokeilla.
Koronaviruksen vaikutukset näkyvät nyt niin viinien tuottajilla, maahantuonnissa kuin ravintoloissakin. Usko tulevaisuuteen on koetuksella.
Suomestakin löytyy tryffeleitä, luonnonvaraisten tryffelien kerääminen on vain Suomessa erilaista kuin manner-Euroopassa. Täällä metsään kannattaa suunnata vasta loppusyksystä, juuri ennen kuin maa jäätyy.
Viinilehden toimituksen lisäksi lehteä ja sen eri kanavia tekee vakituisesti runsas joukko alan ammattilaisia – tässä heistä muutama!
Australian Wine Tasting -tapahtuma vieraili Helsingissä. Kävimme tutustumassa viineihin ja kohdistimme kiikarit kohistuille viileän ilmaston alueille. Tsekkaa maan viinien nykypäivän kuulumiset ja vinkit.