Yleinen

Bissellä propagandaa vastaan – Counterstroke-olut on vastaisku Z-symbolille

11.05.2022 Viinilehden toimitus

Z-kirjaimesta on tullut Ukrainan hyökkäyksen tunnetuin symboli. 2000-luvun hakaristiksi tituleerattu Z-kirjain on näkynyt paitsi venäläisissä sota-ajoneuvoissa ja univormuissa, myös nuorten vaatetuksessa sotaa “sankarilliseksi” brändäävänä logona. Palkittu Olarin Panimo on päättänyt kantaa kortensa kekoon sotamyönteisen propagandan kitkemiseksi.

Olarin Panimo lanseeraa uuden Counterstroke-oluen, jonka pulloja koristavat suomalaisten taiteilijoiden propagandanvastaiset etiketit. Olutpullojen etiketeissä Z-symboli on yliviivattu. Se kumoaa symbolin propagandamerkityksen. Counterstroke 5,2 % on kuivan sitruksinen lager, jossa humalina Amarillo ja Cascade. Olut on osa laajempaa Counterstroke-hanketta, jonka alla tehtyjen oluterien tuotot ohjataan Ukrainassa toimiville avustusorganisaatioille.

Olarin Panimo Counterstroke-olut

Sodanvastaiset viestit ja etiketit ovat useiden eri suomalaistaiteilijoiden käsialaa. Graffitikulttuurista visuaalisuutta ammentava Olarin Panimo on yksi Counterstroke-hankkeeseen osallistuvista tahoista. Aloitteessa on panimon lisäksi mukana joukko suomalaisia luovan alan ammattilaisia, artisteja, designereita, typografeja ja yrityksiä. Projektin alta löytyy oluen lisäksi NFT-taideteoksia, typografista muotoilua ja kierrätysmateriaalista valmistettuja paitoja. Kaikki hankkeeseen osallistuneet tahot sitoutuvat tukemaan Ukrainaa ilmaisemalla vastarintaa maassa tapahtuville ihmisoikeusrikkomuksille ja sotarikoksille sekä tekemään lahjoituksia avustusorganisaatioille. Kaikki mukana olevat yritykset ja taiteilijat löydät osoitteesta counterstroke.one

Lue lisää

Kokkaa bissellä! 4 x olutresepti

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock

Kesän suosikkioluet ja mielenkiintoisimmat uutuudet

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Laura Riihelä

Kanpai! – Japanilaiset oluet ilahduttavat

27.07.2020 Aniko Lehtinen ja Riikka Huotari + kuva: Laura Riihelä