viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Olarin Panimo Counterstroke-olut
Yleinen

Bissellä propagandaa vastaan – Counterstroke-olut on vastaisku Z-symbolille

11.05.2022 Viinilehden toimitus

Z-kirjaimesta on tullut Ukrainan hyökkäyksen tunnetuin symboli. 2000-luvun hakaristiksi tituleerattu Z-kirjain on näkynyt paitsi venäläisissä sota-ajoneuvoissa ja univormuissa, myös nuorten vaatetuksessa sotaa “sankarilliseksi” brändäävänä logona. Palkittu Olarin Panimo on päättänyt kantaa kortensa kekoon sotamyönteisen propagandan kitkemiseksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Olarin Panimo lanseeraa uuden Counterstroke-oluen, jonka pulloja koristavat suomalaisten taiteilijoiden propagandanvastaiset etiketit. Olutpullojen etiketeissä Z-symboli on yliviivattu. Se kumoaa symbolin propagandamerkityksen. Counterstroke 5,2 % on kuivan sitruksinen lager, jossa humalina Amarillo ja Cascade. Olut on osa laajempaa Counterstroke-hanketta, jonka alla tehtyjen oluterien tuotot ohjataan Ukrainassa toimiville avustusorganisaatioille.

Olarin Panimo Counterstroke-olut

Sodanvastaiset viestit ja etiketit ovat useiden eri suomalaistaiteilijoiden käsialaa. Graffitikulttuurista visuaalisuutta ammentava Olarin Panimo on yksi Counterstroke-hankkeeseen osallistuvista tahoista. Aloitteessa on panimon lisäksi mukana joukko suomalaisia luovan alan ammattilaisia, artisteja, designereita, typografeja ja yrityksiä. Projektin alta löytyy oluen lisäksi NFT-taideteoksia, typografista muotoilua ja kierrätysmateriaalista valmistettuja paitoja. Kaikki hankkeeseen osallistuneet tahot sitoutuvat tukemaan Ukrainaa ilmaisemalla vastarintaa maassa tapahtuville ihmisoikeusrikkomuksille ja sotarikoksille sekä tekemään lahjoituksia avustusorganisaatioille. Kaikki mukana olevat yritykset ja taiteilijat löydät osoitteesta counterstroke.one

Lue lisää

Olutsommelier on oluen puolestapuhuja

18.04.2023 Anikò Lehtinen

Järjestä olutpruuvi – vinkit oluttastingin järjestämiseen

07.02.2023 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock

Kittijuuston luonne kasvaa suolakylvyssä – valitse sille nämä juomat!

09.08.2022 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä