viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kansikuva
Yleinen

Onko tämä vuoden paras kansi? Sinä voit päättää!

04.02.2022 Viinilehden toimitus

Viinilehden punaviini-kansi on ehdolla vuoden 2021 upeimmaksi kanneksi. Katso miten herkullinen kansi syntyi ja äänestä Viinilehti voittoon!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viinilehti on tänäkin vuonna pitänyt pintansa uniikkien, massasta poikkeavien kansien sarjassa.

Pääsimme mukaan yleisöäänestykseen Aikakausmedian Editkilpailun ”Vuoden aikakauslehtikansi” -kategoriassa syyskuun Viinilehden kannella. Punaviini-valinnat ovat vuoden odotetuimpia kohokohtia, joten kyseinen ”Vuoden punaviini -numero” toimi myös juhlanumeronamme, jota päätimme juhlistaa erityisellä kannellakin.

Näin kansikuva syntyi

Kansikuvaa suunniteltiin ja kuvattiin yhdessä Viinilehden luottotiimin, kuvaaja Sami Piskosen, stailisti Juuli Hakkaraisen sekä AD Satu Salmitien kanssa. Alkupohdinnat kannen visuaalisuudesta kävivät laidasta laitaan eri tyylisuuntien kanssa, mutta lopulta päädyimme tummaan värimaailmaan, sillä lehden iso ruokajuttu ”Viinikokki” oli jo kuvattu ja se sai määrittää lehden kantavaa sävymaailmaa granny chic -tyyleineen. Ja yksi asia oli varma – punaviini näyttelisi pääosaa, ja surrealistisuus valtaisi granny chiciltä alaa.

Tätä surrealistista maailmaa tähdittää ”tekeytyvä punaviini”, viinirypäleistä valuva jumalten juoma, höystettynä pienillä yksityiskohdilla joita ei välttämättä ihan heti huomaakaan. Fun fact: rypäleistä valuva massa on itse keitettyä punaviinisiirappia, jonka kanssa taiteilu kankaiden päällä oli ihan oma lukunsa.

Kuvaukset olivat hauskat ja kansi rakentui palanen palaselta stailisti Juuli Hakkaraisen tarkoissa käsissä muun tiimin ohella. Lopullisen surrealistisen silauksen tekivät saippuakuplat, joita meinattiinkin jäädä puhaltelemaan loputtomiin ihan vain hauskuuden ja kepeyden vuoksi. Studiopäivät ovatkin AD:n työn parasta antia!

Kuvausten jälkeen oli vielä vuorossa kuvankäsittely, jotta kaikki halutut palaset saatiin yhteen kuvaan – yhdestä ruudusta napattiin juuri oikeat siirappivalumat rypäleistä, yhdestä (tai kolmesta…) hienoimmat saippuakuplat sekä perhosten kannattelutikut piti myös muistaa poistaa. Kaikki ei ole siis aina ihan sitä miltä ensivaikutelma näyttää.

Mikä Editkilpailu?

Editkilpailu on Aikakausmedian järjestämä kilpailu, jossa palkitaan vuosittain aikakausmedia-alan parhaita osaajia ja toteutuksia toimituksellisissa ja markkinoinnillisissa sarjoissa.

Kaikkien äänestäneiden kesken Aikakausmedia arpoo 600 euron lahjakortin Tikettiin (tapahtumalippujen välittäjä) sekä vapaavalintaisen aikakauslehden vuositilauksen.

Äänestä Viinilehden punaviini-kansi voittoon täältä!

Lue lisää

Me teemme Viinilehteä

09.12.2019 Viinilehden toimitus

Koolla on väliä

15.01.2019 Teksti Mika Vanne Kuva Shutterstock

Huippuvuosi 2018?

14.01.2019 Teksti Mika Vanne Kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä