Yleinen

Kokkaa bissellä! 4 x olutresepti

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock

Olut taipuu erinomaisesti myös ruoanlaittoon ja se onkin löytänyt oman paikkansa jo muunmuassa pataruokien valmistuksessa. Testaa pataruokien lisäksi ainakin näitä olutreseptejä:

Olutpaneroidut perunapallot

3–4 dl perunamuusia
noin 1,5 dl jauhoja
2 kanamunaa
1 dl vaaleaa ale-olutta
suolaa
1 dl korppujauhoja
öljyä paistamiseen

Laita erillisille laakeille lautasille jauhot ja korppujauhot. Sekoita syvälle lautaselle kanamuna ja olut. Tee kylmästä perunamuusista palloja, pyöräytä ne ensi jauhoissa, sitten olutkanamunaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista reilussa kuumassa öljyssä rapeaksi. Tarjoa vaalean lagerin kera.

Olut-parmesan-majoneesi

2 dl majoneesia
Noin 1 dl sameaa New England -tyylistä pale ale -olutta
1 dl raastettua parmesania
½ dl pienittyä basilikaa
Suolaa ja mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään, laita viileään ja käytä vaikka valkoisen pizzan kastikkeena.

Vadelmaolut-balsamicosiirappi:

2 dl sokeria
2 dl marjaista hapanolutta
2 rkl balsamicoa

Laita kasariin siirapin ainekset ja keitä noin 10 minuuttia sekoittaen – tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Tarjoa jäätelön tai grillatun munakoison kera.

Stout-suola

2 dl suolaa
laakea lautanen
1 dl stout-olutta
hyppysellinen sokeria

Levitä laakealle lautaselle suola ja kaada olut päälle ja sekoita. Laita lautanen mikroon aina pariksi minuutiksi kerrallaan melkein täydelle teholle ja sekoita aina lämmityksen jälkeen (varo, lautanen on tosi kuuma) kunnes suola on vain hieman kosteaa ja oluen neste on haihtunut. Anna kuivua yön yli ja sekoita (jos hieman kivettynyt, riko pienemmäksi). Laita puhtaisiin purkkeihin ja käytä grillaukseen tai loimuttamiseen.

 

Lue lisää

Kesän suosikkioluet ja mielenkiintoisimmat uutuudet

21.06.2021 Anikò Lehtinen + kuva Laura Riihelä

Ihana, hapokas raparperi – katso herkulliset raparperireseptit!

17.05.2021 Viinilehden toimitus

Uudistunut Viinilehti-sovellus on nyt täällä!

17.05.2021 Viinilehden toimitus