viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Punajuuriresepti
Ruoka

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Syksyn väriterapia syntyy keittiössä! Ihanan syvänpunaiset, tummat punajuuret piristävät pimenevien iltojen keskellä. Tässä upeita, helppoja punajuurireseptejä täsmäviinisuosituksineen. Helppo, herkullinen arki – olemme valmiina!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Punajuuri on jo vuosia ollut muotijuures upean värinsä ja omaleimaisen makunsa vuoksi. Se on myös nimetty superjuurekseksi hyödyllisten terveysvaikutustensa ansiosta.  Punajuuren kypsentäminen vie aikansa, joten pikaruokaa se ei ole. Mutta voit keittää tai paahtaa punajuuria kerralla reilusti muutamien päivien tarpeeseen. Uunissa mausteiden kanssa paahtaminen on maun kannalta paras kypsennystapa, se tiivistää punajuuren aromin erityisen herkulliseksi. Lohkoina paahdetut punajuuret ovat herkkua sellaisenaan, ja osan paahdetuista juurikkaista voi pyöräyttää rouheeksi tai soseeksi seuraavan päivän ruokaa varten.

Punajuuri ja viini

Viinien kannalta punajuuri sellaisenaan on kiltti raaka-aine, merkitsevää on, miten se on valmistettu ja höystetty. Kypsennetyn punajuuren makeahko maku kuivattaa hieman viiniä tehden sen ryhdikkäämmäksi. Vältä siksi tammikypsytettyjä viinejä, joiden tammisuutta punajuuren pieni makeus korostaa.

3 x juuri

Punajuuri on superruokaa. Se sisältää reilusti kivennäisaineita, vitamiineja ja kuituja.  Punajuuren on sanottu nostavan mielialaa tumman suklaan tavoin.

Kelta- ja raitajuurta käytetään punajuuren tavoin. Raitajuuren upeat raidat haalenevat pitkässä kypsennyksessä. Ohuet viipaleet voi pikapaistaa sitruunaöljyssä, jolloin raidat jäävät näkyviin.

Maailmalla puna-, kelta- ja raitajuurta käytetään usein raakoina viipaleina salaateissa ja alkupaloissa. Suomessa punajuuret ja sen sukulaiset suositellaan kypsentämään ennen käyttöä.

4 x punajuuriresepti

Punajuuri-halloumtabboulleh ja piparjuurikastike

Punajuuribrownie

Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Punajuuri-falafelit ja tahinikastike

Lue lisää

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2023

19.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Alkon uutuudet syysiltoihin

16.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä