viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ruoka

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus

Sillillä on Suomessa kaksi vuotuista sesonkia, joulu ja juhannus, sekä pitkä historia osana suomalaista ruokakulttuuria. Kesällä silli on parhaimmillaan uusien perunoiden kanssa, mutta siitä on paljon muuhunkin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Silli (Clupea harengus) on ollut osa suomalaista ruokakulttuuria jo parin vuosisadan ajan. Suomalaisten tavat käyttää silliä ovat ottaneet vaikutteita aikojen saatossa niin venäläisestä kuin skandinaavisestakin kulttuurista ja saatavuudesta riippuen silli on ollut Suomessa joko herrojen herkku tai duunarin ruoka. Maassamme oli aiemmin myös vahva silliteollisuus, joka muovasi sillin käyttöä. Nykyään ainut täysin kotimainen valmistaja on Sillikonttori, jonka Uudenkaupungin tiloissa valmistetaan myös esimerkiksi Jalostajan sillituotteet.

Jouluna silli on osa kalapöytää ja sillisalaattia. Kesällä silli taas maistuu uusien perunoiden kanssa. Kokeilunhaluiset tarjoavat silliä myös juhlissa voileipäkakussa tai alkupalana jäädykkeen muodossa. Ruokapöydässä viini ja silli eivät ole ystäviä keskenään. Maustettujen, marinoitujen ja suolaisten sillien voimakas maku on vain liikaa viinille. Joulupöydässä silliherkut juttelevat huomattavasti sujuvammin oluen tai snapsin kanssa.

Kesän sillireseptit

Sillijäädyke

Näkkäri ja matjessilli

 

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä