Top-viinit

3 x aussipunkku grilliruoille

19.07.2021 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Mikä sopisikaan paremmin grilliruoalle kuin australiainen punaviini. Maa tuottaa myös hyvin mielenkiintoisia, totutusta poikkeavia punaviinejä.

Yhä kuumemmat ilmasto-olosuhteet ja vuosikausia kestänyt kuivuus ovat pakottaneet Australian viininviljelijät kokeilemaan lajikkeita, jotka soveltuvat paremmin nykyisiin olosuhteisiin. Avuksi on haettu kuumempien viinialueiden, erityisesti Välimeren alueen, lajikkeita. Esimerkiksi italialaisperäisten Nebbiolon, Sangiovesen ja Aglianicon viljely lisääntyy jatkuvasti.

Myös viininvalmistus on muuttunut. Jenkkitammessa ylitammitettujen viinien aika on ohi. Nyt suositaan hitaammin mausteisuutta luovuttavaa, kalliimpaa ranskalaista tammea. Vielä tammeakin tärkeämpi muutos on rankojen ja kokonaisten terttujen otto mukaan käymiseen. Murskaamattomat rypäletertut tuovat viineihin tanniinisuutta ja tekevät viineistä aiempaa aromaattisempia, keveämpiä ja hienostuneempia.

Viinintekijät ovat myös nykyisin avoimempia eri valmistusmenetelmille. Uuden aallon artesaanitekijät valmistavat mahdollisimman luonnollisia viinejä. Pienet tuotantomäärät kiinnostavat viinihifistelijöitä ja iso osa natural-viineistä menee ravintoloiden myyntiin. Australialaisten laadukkaiden viinien valikoima onkin nyt suurempi kuin koskaan. Tässä kolme erinomaista aussiviiniä grilliruokien kylkeen.

Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2016

Alkon tuotenro: 448047

Punaviini Australia
15,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Peter Lehmann Portrait Shiraz 2018

Alkon tuotenro: 442837

Punaviini Australia
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Little Yering Pinot Noir 2016

Alkon tuotenro: 466267

Punaviini Australia
14,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

 

 

 

Lue lisää

Mars metsään! 6 x paras retkiviini

05.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Savun maustamat grilliruoat – näitä on pakko kokeilla!

22.07.2021 Viinilehden toimitus

Halloumi on grillistä tuttu – parita sille nämä viinit!

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä