Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Helsinkiin on auennut tänä vuonna useampia tunnelmallisia viinibaareja. Kävimme kierroksella ja ihastuimme.
Tässä Viinilehden 50 + 5 vinkkiä kesäisiin terasseihin, ravintoloihin ja elämyksiin. Oli kohteenasi pääkaupunkiseutu, Länsi-Suomi tai vaikka Savo, tästä listasta löydät vinkit kesäreissuille.
Viinilehti valitsi Vuoden Viiniravintolaksi tänä vuonna uuden tulokkaan, helsinkiläisen Viinibaari Apotekin. Erityistä kiitosta ravintola saa ainutlaatuisesta miljööstään, pientilojen artesaaniviineistä ja kohtuullisesta hinnoittelusta.
Kymiläisten suosikkipiirakkaa tullaan hakemaan matkankin takaa. Pelkästään Karhulan torilla myydään yhdestä vaunusta parhaimpina päivinä lähemmäs tuhat Leistin Leipomon lihapiirakkaa. Niistä jokainen tehdään alusta loppuun käsityönä.Vietimme yön yrittäjä Antti Muurin ja hänen leipureidensa oppilaina.
Tokion ruoka- ja juomavalikoima on niin laaja, että sitä on lähes vaikea käsittää. Pelkästään ravintoloita on yli 160 000 kappaletta. Sukelsimme herkkujen perässä niin siltojen alle kuin tähtiravintoloiden upeisiin sisustuksiin.
Kesäkaupungiksi julistautuu Suomessa moni, mutta Turku on ehdokkaista vahvimpia. Aurajoen halkoma seitsemän kukkulan kaupunki tarjoaa lähimatkailijalle kotimaista eksotiikkaa.
Vapun sydän ja sielu on hyvä ruoka, juoma ja seura – niistä ei tarvitse luopua tänäkään vuonna. Kokosimme yhteen Helsingin ravintoloita, joista voi tilata vappuisia piknikkasseja. Tilaa tai hae vappukassi ja leiriydy kotisohvalle, takapihalle tai parvekkeelle.
Mietitkö, miten voisit auttaa? Koostimme 5 vinkkiä, joilla autat ravintoloita ja muita alan toimijoita, kun koronavirus jyllää.
Posion korvessa sijaitsee luonnonmukaisuutta ja paikallisia raaka-aineita vaaliva ravintola Tapio, joka houkuttelee asiakkaita pidemmänkin matkan takaa.
Kimin ura kokkina on kulkenut kotimaan Michelin-tähtiravintoloista maailman parhaana palkittuun ravintola Nomaan ja takaisin Suomeen. Juuri uudella Michelin-tähdellä palkitussa Inari-ravintolassaan hän antaa ruokien puhua puolestaan.
Lautasella pettua, poroa ja jäkälää. Vierailimme Inarissa ravintola Aanaarissa, joka pokkasi Suomen Gastronomien Seuran Vuoden ravintola 2020 -tittelin.
Tipaton tammikuu, alkoholiton viini. Mitä alkoholittomia juomavaihtoehtoja ravintoloissa kaadetaan lasiin? Kolme sommelieria vastaa.
Kokit ovat tehtailleet pop up -ravintoloita jo pitkään, nyt on sommelierien vuoro loistaa. Viime viikonloppuna järjestettiin Wondering Sommelier -kollektiivin pop up -viinibaari ja joulukuussa aukeaa ravintola Murun poppoon samppanjabaari.