viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Tukholma
Ilmiöt

Hej Stockholm! 10 x viininrakastajan Tukholma

13.05.2022 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Minne Tukholmassa kannattaa suunnata viinien perässä? Star Wine Listin perustaja Krister Bengtsson ja viinikirjailija-bloggaaja Frida Lund paljastavat kaupungista omat suosikkikohteensa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Viinibaarit / Frida

Trendikäs Bar Ninja

Tukholma Bar Ninja

Toimistotiloista viinibaariksi remontoitu ja vastikään helmikuussa auennut Bar Ninja on Tukholman uusimpia viinibaaritulokkaita. Wine Traden perustaja Niklas Jakobsonin avaama baari on Fridan mielestä kuin tuulahdus New Yorkia keskellä Tukholmaa.

”Baarista löytyy upeita viinejä erittäin hyvään hintaan. Listan viineistä noin 80 prosenttia on haluttuja ja trendikkäitä natuja, 20 prosenttia klassikkotalojen tuotantoa.”

Bar Ninja  on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 16–00.

Katarina Bangata 29

Kodikas Savant

Tukholma Savant Bar

Kestävään kehitykseen panostava Savant tarjoilee päivällä kasvispainotteisia lounaita, iltaisin paikka muuttuu naturalviineihin keskittyneeksi baariksi.

”Tuntuu kuin tulisin kotiin astuessani Savantiin. Join siellä kaksi kesää sitten elämäni parasta gamayta. J’Aime on mineraalinen, hienokseltaan funky ja silti elegantti viini.”

Laseittain myytäväksi avataan päivittäin eri pullot. Päivän tarjonnan voi tarkistaa Instagramista.

Tegnergatan 4

Hullun hyvä Folii

Tukholma Folii

Maaliskuussa viisi vuotta täyttänyt Folii on valittu monesti Tukholman parhaaksi viinibaariksi etenkin laseittain tarjolla olevan valikoimansa ansioista. Monipuoliselta listalta löytyy viinejä kaikista maailman kolkista, ja lähes kaikkia voi nauttia Coravin-laitteen ansiosta laseittain.

Frida kehuu Foliita ylelliseksi ja elegantiksi viinibaariksi.

”Lisäksi minulla on girl crush taitavaan ja upeaan Beatrice Becheriin, joka toimii Foliin sommelierina.”

Erstagatan 21

Intiimi Bar Agrikultur

Bar Agrikultur

Suositun Agrikultur-ravintolan pikkusisko Bar Agrikultur on tunnettu omista gineistään, mutta baarissa voi piipahtaa myös viinilasillisella.

”Pienessä ja intiimissä baarissa on tarjolla paljon hauskoja viinejä. Kysy tarjoilijalta vaikkapa kevyttä ja mehumaisen mehevää Piak!-viiniä Loiresta.”

Viinilasillisen kaveriksi voi tilata jaettavia ruoka-annoksia, joissa maistuvat sesonginmukaiset, paikalliset luomuraaka-aineet.

Skånegatan 79

Energinen Tyge & Sessil

Tukholma Tyge-Sessil

Viinikahvilaksi itseään tituleeraava Tyge & Sessil on auki joka päivä kello 16–01. Herkullisiin naturalviineihin painottuvalta viinilistalta voi tehdä löytöjä sekä Vanhasta että Uudesta maailmasta.

”Tyge & Sessil on energiaa sykkivä paikka, jossa voi maistella kaikenlaisia viinejä upeista pét nateista fiineihin bourgognelaisiin.”

Pienessä keittiössä loihditaan myös simppeliä baariruokaa viinien kylkeen.

Brahegatan 4

Viiniravintolat / Krister

Klassinen Djuret

Tukholma Djuret

Djuret sijaitsee Tukholman vanhassa kaupungissa useiden ravintoloiden ja baarien keskittymässä.

”Menyy vaihtuu säännöllisesti ja sopii aina yhteen tarjolla olevien viinien kanssa. Djuretin legendaarisessa viinikellarissa on valtava määrä viinejä, myös vanhempia vuosikertoja. Viinit on myös hinnoiteltu kohtuullisesti.”

Lilla Nygatan 5

Eksoottinen Farang

Tukholma Farang

Helsingin sisarravintola sijaitsee Tukholmassa rustiikissa tehdashallissa keskellä trendikästä Vasastanin Tulegatania.

Farangin viinilista on vaikuttava. Siihen poimitut viinit soljuvat kaakkoisaasialaisten ja mausteisten ruokien kanssa, ja kattavalta listalta löytyy monipuolisesti eri tyylisuuntien viinejä. Omistajat ovat todellisia viininrakastajia.”

Tulegatan 7

Ikisuosittu AG

Tukholma AG

Julkkiskokki Johan Jureskogin ja sommelier Klas Ljungkvistin pyörittämä AG on ollut jo vuosien ajan Ruotsin suosituimpia pihviravintoloita.

”Ravintola on monesti täpötäynnä, joten muista tehdä pöytävaraus! Ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta saa olon tuntumaan kotoisaksi, ja ravintolaan voi tuoda myös perheen pienimmät. Yli tuhannen viinin listalla Bourgogne ja Piemonte ovat hyvin edustettuina, mutta myös kalifornialaisten viinien tarjonta on Ruotsin tasokkaimpia.

Kronobergsgatan 37

Omintakeinen Aloë

Tukholma Aloe

”Pidän Aloëta yhtenä maailman parhaista ravintoloista. Olen ollut siellä niin monta kerta, että olen miltei seonnut laskuissa. Ravintola on kallis mutta jokaisen äyrin arvoinen.”

Kahden Michelin-tähden Alöe ei tarjoile perinteistä pohjoismaista fine diningia, vaan omintakeisista annoksista löytyy makuja niin Japanista, Pohjois-Afrikasta kuin Ranskasta.

”Viinilista on hyvä sekoitus Uuden ja Vanhan maailman viinejä. Kannattaa kuunnella henkilökunnan suosituksia, kun viinejä paritetaan välillä haastavankin mausteisille ruoille.”

Svartlösavägen 52

Hyvän mielen Babette

Babette

Pieni ja kodikas Babette on auki seitsemänä päivänä viikossa. Bengtsson nimeää sen pakolliseksi kohteeksi kaupungissa vierailevalle viininrakastajalle.

”Babette on hyvän mielen ravintola, joka tarjoilee muun muassa Tukholman maukkaimpia pizzoja. Älä silti missaa listan muita annoksia, sillä nekin ovat taivaallisia. Viinilista on jännittävä sekoitus trendikkäimpiä naturalviinejä sekä rakastettuja klassikoita, kuten 1990-luvun bordeaux’ita.”

Roslagsgaan 6

Lue lisää

3 x Prahan viinibaari – tsekkiläisen natuviinin näyttämöt

22.05.2023 Teksti: Rami Pohjola Kuvat: ravintolat

Oslon viinibaarit– 4 persoonallista helmeä

04.02.2023 Eeva Hakala

Turku, minne mennä nyt? 6 x baari- ja herkkuvinkki kaupunkilomalle

09.12.2021 Elisa Ojala + Kuvat Visit Turku (Vesa Aaltonen), ravintolat ja Elisa Ojala

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä