viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinibaari Apotek Vuoden viiniravintola 2020
Ravintolat

Viinilehden Vuoden viiniravintola 2020: Viinibaari Apotek

11.11.2020 Sanna Pöyry + Kuva Kaisu Jouppi

Viinilehti valitsi Vuoden Viiniravintolaksi tänä vuonna uuden tulokkaan, helsinkiläisen Viinibaari Apotekin. Erityistä kiitosta ravintola saa ainutlaatuisesta miljööstään, pientilojen artesaaniviineistä ja kohtuullisesta hinnoittelusta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Apotekin idea lähti muotoutumaan heti, kun kävimme katselemassa paikkoja toimintansa lopettaneessa Joutsen-apteekissa. Meillä on korkeatasoista omaa viinimaahantuontia, ja siitä koko viinibaari-idea sai alkunsa”, summaa Tio Tikka, joka Apotekin myötä luopui juristin työstään ja teki paluun ravintola-alalle. Entisen apteekin tiloihin avatun Apotekin taustalta löytyy Carelia-, Kuu ja KuuKuu-ravintoloista sekä Café Tin Tin Tangosta ja Finn-hotellista tuttu ravintoloitsijakaksikko, Tio Tikka ja hänen äitinsä Asta Nurmilaukas.

Keskeisellä paikalle Helsingin Kampissa sijaitseva Apotek on ollut suosittu kohtaamispaikka ensi metreiltä lähtien. Tunnelmallinen sali on remontoitu pieteetillä ja vanhaa apteekkihistoriaa kunnioittaen. Ravintolassa voi nauttia pientuottajien herkullisia artesaaniviinejä sekä keittiömestari Ville Rainion kehittelemiä kekseliäitä ja ihanan simppeleitä ruoka-annoksia. Uniikin apteekki-interiöörin ohella kävijää viehättävät molemmin puolin baaria olevat, ilta-aurinkoon antavat terassit.

”Historialliseen apteekkiin ei voinut rakentaa suurta keittiötä, joten loimme hiukan pienemmän ruokatuotteen – sellaisen, joka houkuttelee kokeilemaan useampia annoksia. Ravintolamaailmassa minua ei kiehdo niinkään se, kuka tekee 200 eurolla parhaan maistelumenun vaan se, kuka loihtii 14 eurolla sen parhaan annoksen”, Tio linjaa.

Euroopan klassisiin viinimaihin ja pieniin perhetiloihin painottuvalta viinilistalta löytyy pullotteita vaativampaankin makuun, ja erittäin palvelualttiit tarjoilijat rohkaisevat kokeilemaan uutta. Ravintolapäällikkö Modi Abdelgayedin luotsaaman henkilökunnan palveluasenne on viinien, ruoan ja tunnelman ohella se, mikä saa kävijän palaamaan Apotekiin kerta toisensa jälkeen.

”Haluamme pitää tämän viihtyisänä oman rahan viinibaarina, josta löytyy jokaiselle jotakin. Meillä voi nauttia lasillisen ja tilata siihen kylkeen pientä syötävää – tai olla tilaamatta.”

viinibaariapotek.fi

Katso Viinibaari Apotekin videoterveiset:

Lue lisää

Hej Stockholm! 10 x viininrakastajan Tukholma

13.05.2022 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Lasillinen, kiitos! Nämä viinibaarit sykähdyttävät

21.10.2021 Viinilehden toimitus + Kuvat viinibaarit

Palkittu sommelier Oscar Borges haluaa tarjota parasta laseittain

07.09.2021 Ilkka Sirén + kuva Oscar Borges

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä