viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Matkat

Turku, minne mennä nyt? 6 x baari- ja herkkuvinkki kaupunkilomalle

09.12.2021 Elisa Ojala + Kuvat Visit Turku (Vesa Aaltonen), ravintolat ja Elisa Ojala

Suuntana Turku? Kävimme katsastamassa Turun baarit ja matkaan tarttui myös muutama muu herkullinen matkavinkki kummaltakin puolelta jokea.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Vinho viinibaari: yli 100 viiniä laseittain

Turussa kaksi vuotta toiminut Vinho palkittiin syksyllä 2021 Star Wine List -kilpailussa parhaasta laseittain myytävien viinien valikoimasta. Ja viinivalikoimaa tosiaan riittää.
”Nyt meillä on tarjolla noin 140 viiniä laseittain”, Vinhon omistaja Pietari Paakkola kertoo.
Laajan valikoiman ylläpidon mahdollistaa Coravin-systeemi, jonka avulla viinipulloa ei tarvitse avata ja korkkia poistaa. Viini kaadetaan neulan tekemän reiän läpi lasiin ja pulloon syntynyt tila täytetään kaasulla, jolloin happi ei pääse pilaamaan viiniä.

Turku & kaupunkiloma – Vinho viinibaari

Vinho sijaitsee Martin kaupunginosassa alle kilometrin päässä Turun jokirannasta. Pieni kävelyretki kannattaa. On ilo huomata, että viininrakastajien lisäksi paikan ovat löytäneet myös lähialueen asukkaat. Pöydästä voi bongata naisporukan kutimet kädessä iloisesti kuulumisia vaihtaen ja viinistä nauttien. Tai baarikoiran, jolle on pedattu oma paikka tiskin viereen. Tunnelma on rento ja kodikas, tässä turkulaisbaarissa on aineksia klassikoksi.

Vinho viinibaari, Kuninkaankartanonkatu 8, Turku.

Börs Katto: Turun uusin tulokas

Turun torin laidalla sijaitseva Hotelli Hamburger Börs aukesi marraskuussa 2021 ja sen yhdeksännessä kerroksessa sijaitseva Börs Katto on nyt se baari, johon turkulaiset jonottavat. Näköalat vakuuttavat, vaikka tori onkin edelleen remontissa ja terassit talviaikaan kiinni. Viikonloppuiltaisin tunnelmaa baariin tuo DJ ja istumapaikat täyttyvät ensin after work -väestä ja myöhemmin juhlijoista sekä kaikenikäisistä uteliaista turkulaisista. Eikä ihme, tämä paikka kannattaa kokea.
Turku ja kaupunkiloma – Börs Katto

Vinkki! Jos näköalabaarit kiinnostaa sijaitsee ilmateitse vain muutamien kymmenien metrien päässä Börsin rakennuksesta Turun toinen kattobaari, Walo Rooftopf Bar.

Börs Katto, Kauppiaskatu 6, Turku.

Rica Bar: Legendaarinen ”Käpy GT”

Turku & kaupunkiloma – Rica Bar

Tunnelmallinen ja tummanpuhuva Rica Bar on viini-, olut- ja cocktailbaari Turussa.

”Ja kaikkea yhtä paljon. Myynti jakautuu ihan tasan kolmeen osaan”, Mikko Salmi huikkaa samalla kun valmistaa cocktailia.

Ricassa tehdään cocktailit ammattitaidolla laadukkaista raaka-aineista ja sen myös maistaa. Joulun aikaan vaalea glögi on tietenkin itse keitettyä ja tuoksuu jo baariin sisään astuessa houkuttelevasti. Baaritiskillä on purkissa männyn käpyjä ja niistä kysyessäni baarimikko hämmästyy.

”Etkö ole kuullut meidän käpy gin&tonicista? Se täytyy maistaa ja kokea.”
Kehoitukseen on helppo tarttua ja makuelämys on taattu.

Rica Bar, Kristiinankatu 5, Turku.

Turun kauppahalli: 125-vuotias viriili kauppapaikka

Turun kauppahalli täytti vuonna 2021 kunnioitettavat 125 vuotta. Torin välittömässä läheisyydessä sijaitseva halli on samaan aikaan tunnelmallinen pala historiaa ja vilkas kauppapaikka. Lounasaikaan kauppahalli täyttyy tuoksuista ja pienet ravintolat syöjistä, samaan aikaan kun tavalliset turkulaiset tekevät ostoksiaan myymälöissä.

Turku & kaupunkiloma – Turun kauppahalli

Vinkki! Jos mielesi tekee jotakin makeaa, kokeile MBakeryn trendikkäitä leivoksia tai Nurmi&Sulosen perinteistä luumuhillotäytteistä munkkipossua.

Turun Kauppahalli, Eerikinkatu 16, Turku.

Bageri Å: pizzaperjantain taikinat

Juurileivontaan erikoistunut Bageri Å sijaitsee Kakolanmäellä, jonne pääsee Turun surullisen kuuluisalla Funikulaarilla (joka on kylläkin alkuvaikeuksien jälkeen toiminut kohtuullisen luotettavasti). Matka entiselle vankilamäelle kannattaa tehdä perjantaina, jolloin leipomosta voi ostaa mukaan ennakkoon varatut juuripizzataikinat. Mahtavan makuinen taikina paistuu pizzakiven päällä kotiuunissa lähes ravintolatason pizzaksi. Testattu on!

Bakeri Å, Graniittilinnankatu 2 j 106, Turku.

Turku & kaupunkiloma – Bakeri Å

Hotel Hamburger Börs: Kolmas yritys onnistui

Kaksi aikaisempaa Hamburger Börsin hotellirakennusta on joutunut moukarin alle ja purettu. Nyt valmistunut uusi Scandic-hotelli on tyylikäs kokonaisuus ja kauniisti sisustettu. Arkkitehtuurisesti erittäin onnistunut on alkuperäisen osan ja uuden hotellirakennuksen yhdistyminen avarassa ja valoisassa sisääntuloaulassa. Turisteja saattaa ihmetyttää ja naurattaa uusi pääsisäänkäynti ”Börsin Pöheikön” kautta. Mutta turkulaiset tietävät, mistä puhutaan…

Scandic Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, Turku.

Turku & kaupunkiloma – Hamburger Börs

Lue lisää

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

Maaginen Bryssel – 7 x Brysselin ravintolat

04.03.2024 Teksti ja kuvat Maria Carvajal

Raflasuositukset taskussa: parhaat ravintolasovellukset

13.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä