Naturalviinit: vin de soif

Onko vin de soif tuttu juttu? Naturalviinien ystävät maistelevat nyt näitä raikkaita, helposti kulauteltavia punaviinejä, joita kutsutaan myös janoviineiksi. Katso myös kolme vin de soif -viinisuositusta Alkon valikoimasta.
Serbian rypälelajikkeet yllättävät

Serbian viinibuumi kasvaa kasvamistaan varsinkin naturalviinien saralla. Eritoten Fruška Goran viinialue loistaa sille ainutlaatuisen mikroilmaston vuoksi: maaperä on poikkeuksellisen otollinen viiniköynnöksille. Minkälaisia rypäleitä viinimaana kasvava Serbia tuottaa?
Espanjalaiset viinit – lasissa tuoksuu viinivallankumous

Vierailimme Wine Symposium – Spanish Wine Revolution -tapahtumassa. Espanjalaiset viinit kiinnostavat, lue corpinnat-tuottajien kuulumiset.
Savua rypäleissä – miten maastopalot vaikuttavat viineihin?

Australiassa riehuvat maastopalot ja palot ovat vaivanneet myös muita viiniseutuja viime vuosina. Inhimilliset kärsimykset, infrastruktuurin ja luonnon tuhot ovat olleet suuria. Mutta mitä tapahtuu viineille? Artikkeli on julkaistu alunperin Viinilehdessä vuonna 2018.
Mitä kuuluu, saksalaiset viinit?

Saksalainen Master of Wine Anne Krebiehl kävi Suomessa. Miltä maistuvat saksalaiset viinit nykyään? Sukelsimme Saksan viinien maailmaan hänen johdollaan.
Ilmastonmuutos – miten käy viininviljelyn?

Ilmaston lämpeneminen tuo myös viininviljelyyn uusia haasteita. Listasimme yhdeksän ennakoitua muutosta.
Katalonian kunkku Xarello

Miltei yksinomaan Espanjan Kataloniassa kasvava lajike tarjoaa erikoisherkkua. Kuplilla ja ilman.
Uusi, vanha oranssiviini

Muodikkaat oranssiviinit eivät ole mikään uusi juttu, ennemminkin ikivanha. Luultavasti ne vakiinnuttavat paikkansa valko-, puna- ja roseeviinien vierestä tulevina vuosina.
Bolivia: Viinimatka Andeilla

Trooppisilla leveysasteilla sijaitsevan Bolivian ei edes pitäisi olla viinimaa. Mutta sen viinitarhat alkavat sieltä, mihin ne muualla maailmassa loppuvat. Kahden, jopa kolmen kilometrin korkeudessa tehdään maagisen hyviä viinejä, joista harva on edes kuullut.
Tölkit tulevat – oletko valmis?

Viini alumiinitölkissä ei ole uusi juttu. Yhdysvalloissa myytiin viime vuonna tölkkiviinejä 50 miljoonalla dollarilla.
Mainettaan parempi Chardonnay

Klassikkolajikkeen parjaaminen on täysin turhaa. Kameleonttimaisesta rypäleestä tehdään paljon hyviä viinejä.
Näin sinusta tulee sommelier

Opintopolku viinimestariksi ja sommelieriksi kulkee tavallisimmin työskentelemällä ensin viineihin painottuvissa ravintoloissa. Lue lisää!
Näin syvennät viiniharrastusta

Viineistä oppii maistamalla. Niitä kannattaa valita maisteluun mahdollisimman monipuolisesti, eri alueilta, eri rypäleistä valmistettuja ja tyyliltään erilaisia. Ja kannattaa maistaa kriittisesti. Ei ainoastaan mieliviinejään. ”Sillä tavoin saa vähitellen itselleen kartastoa maailman viineistä”, Jouko Mykkänen Haaga-Helian lehtori ja Viinikoulu Perho Pron vetäjä sanoo. Perho Pron Viinikoulu järjestää WSET-sertifikoituja kursseja, joilla opiskelee ammattilaisten ohella myös runsaasti viininharrastajia. Kursseilla […]