Näin sinusta tulee sommelier

Yleinen

Opintopolku viinimestariksi ja sommelieriksi kulkee tavallisimmin työskentelemällä ensin viineihin painottuvissa ravintoloissa.

Monet sommelierit ovat suorittaneet Perho Pron viinikursseja, mutta viinitietoutta voi opiskella myös osana restonomiopintoja Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Turun ammatti-instituutissa järjestetään viinimestarikoulutusta, johon kuuluu harjoittelujakso viinitilalla ulkomailla.

Viinimestari tai sommelier eivät ole suojattuja ammattinimikkeitä, vaan kuka tahansa viineihin perehtynyt voi käyttää niitä.

Sommeliereillä on oma yhdistyksensä Suomen Sommelierit ry, jonka jäseniksi pääsevät ammattilaisten ohella myös harrastajat. Yhdistyksen tavoitteena on edistää suomalaista juoma- ja viinikulttuuria. Kilpailujen ohella järjestetään tasting-tilaisuuksia.


Lue myös: Näin syvennät viiniharrastusta

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä