Näin syvennät viiniharrastusta

Yleinen

Viineistä oppii maistamalla. Niitä kannattaa valita maisteluun mahdollisimman monipuolisesti, eri alueilta, eri rypäleistä valmistettuja ja tyyliltään erilaisia.

Ja kannattaa maistaa kriittisesti. Ei ainoastaan mieliviinejään. ”Sillä tavoin saa vähitellen itselleen kartastoa maailman viineistä”, Jouko Mykkänen Haaga-Helian lehtori ja Viinikoulu Perho Pron vetäjä sanoo.

Perho Pron Viinikoulu järjestää WSET-sertifikoituja kursseja, joilla opiskelee ammattilaisten ohella myös runsaasti viininharrastajia. Kursseilla opetellaan arvioimaan viinejä ja selittämään, miksi ne maistuvat siltä kuin maistuvat. Tutkitaan myös niiden tyyliin, laatuun ja hintaan vaikuttavia tekijöitä. Tasoja on kolme, alkeiskurssi, syventävät opinnot ja kolmantena ammattilaistaso. Kolmanteen sisältyy myös opintomatkoja viinialueille.

”Kursseilla oppii asioita teoriassa, mutta viinitiloilla saman pääsee kokemaan elämysten kautta. Niillä voi haistaa ilman ja maaperän ja nähdä rypäleet kasvamassa.”

Kannattaa käydä myös ahkerasti viinimessuilla. Ulkomaille suuntautuvat matkatkin voi ajoittaa mahdollisten viinitapahtumien yhteyteen.

”Viiniharrastuksessaan kannattaa olla sosiaalinen. Maistella yhdessä, jakaa tietoja ja kommentteja ja ihmetellä yhdessä”, Jouko vinkkaa.


Lue myös: Näin sinusta tulee sommelier

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä