Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Japanin tunnetuin rypälelajike on Koshu, josta tehdään valkoviinejä. Laadukkaista Koshu-viineistä voi aistia valkoista persikkaa, Nashi-päärynää ja Yuzu-sitruunaa sekä valkoisia kukkia.
Japanin viinirypälekirjo on varsin kirjavaa. Erikoisinta viinituotannossa on tuontirypäleiden valtaisa osuus: Japanissa valmistetuista viineistä ainoastaan 18,4 prosenttia on peräisin kotimaisista rypäleistä. Suuri osa rypäleistä tuodaan mm. Yhdysvalloista.
Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!
Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!
Baltian maissa on oivallettu raparperin hienous marjaviinien raaka-aineena. Mutta missä ovat suomalaiset raparperipohjaiset kuohujuomat?
Koronatilanne muuttaa myös viininharrastajien mahdollisuuksia ostaa viinejä, eikä välttämättä huonoon suuntaan. Suomalaiset viinimaahantuojat listaavat nyt Alkon tilausvalikoimaan tavallisesti vain ravintolamyynnissä olevia viinejä. Se avaa viininharrastajille mahdollisuuden päästä käsiksi uusiin viineihin.
Britannian kuohuviinit ovat kovassa nosteessa, eikä syyttä. Kalkkikivimaaperä ja lämmennyt ilmasto tarjoavat hyvät edellytykset loistavien kuohuviinien valmistukseen.
Tuttujen ja turvallisten rypäleiden sijaan nyt ollaan valmiita kokeilemaan oudokkeja. Uudet ja uusvanhat lajikkeet sekä alueet kiinnostavat viininrakastajia. Testaa, mitä oudokkirypälettä tai viinialuetta sinun kannattaisi kokeilla.
Nykyään on vaikea löytyy toista viinimaata, joka olisi virittänyt oman viinituotantonsa yhtä huippukuntoon kuin Itävalta. Maa on noussut 80-luvun vaikeista skandaalivuosista, ja tarjoaa nyt viiniharrastajalle runsaasti laadukasta maisteltavaa.
Onko vin de soif tuttu juttu? Naturalviinien ystävät maistelevat nyt näitä raikkaita, helposti kulauteltavia punaviinejä, joita kutsutaan myös janoviineiksi. Katso myös kolme vin de soif -viinisuositusta Alkon valikoimasta.
Serbian viinibuumi kasvaa kasvamistaan varsinkin naturalviinien saralla. Eritoten Fruška Goran viinialue loistaa sille ainutlaatuisen mikroilmaston vuoksi: maaperä on poikkeuksellisen otollinen viiniköynnöksille. Minkälaisia rypäleitä viinimaana kasvava Serbia tuottaa?
Vierailimme Wine Symposium – Spanish Wine Revolution -tapahtumassa. Espanjalaiset viinit kiinnostavat, lue corpinnat-tuottajien kuulumiset.
Australiassa riehuvat maastopalot ja palot ovat vaivanneet myös muita viiniseutuja viime vuosina. Inhimilliset kärsimykset, infrastruktuurin ja luonnon tuhot ovat olleet suuria. Mutta mitä tapahtuu viineille? Artikkeli on julkaistu alunperin Viinilehdessä vuonna 2018.