Ihmiset

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Pol Roger

14.05.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!

Pol Roger Vintage Champagne Brut 2012 valittiin hiljattain Viinilehden Vuoden 2020 samppanjaksi. Eperneyn kaupungissa, Champagnen maakunnassa Ranskassa sijaitsevan Champagne Pol Roger -viinitalon juuret ulottuvat vuoteen 1849. Mutta mitä samppanjatalolle kuuluu näinä poikkeuksellisina aikoina? Kysymyksiimme vastasi Hubert de Billy Pol Roger -samppanjatalosta.

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Poll Roger

Miten korona-aika näkyy ja vaikuttaa toimintaanne?

”Koko samppanjatila on ollut ”lockdownissa” kuukauden ajan maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin. Nyt pullotus ja etiketöinti on onneksi alkanut uudestaan. Säännöt työskentelyssä ovat muuttuneet epidemian myötä. Seitsemän kilometrin pituiset kapeat kellarit eivät sovi korona-aikaan usealle työntekijälle, nyt kaikkien on työskenneltävä yksin. Meillä pullot tanssitetaan edelleen käsin, joten se vaatii paljon aikaa ja työtä.”

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Pol Roger

Miten tästä eteenpäin?

”Suurin ongelmamme on, ettemme pääse matkustamaan ja tapaamaan teitä samppanjanystäviä. Esimerkiksi Grand Champagne -tapahtuma Suomessa siirtyi lokakuuhun ja monet muutkin tapahtumat ovat peruuntuneet tai siirtyneet.

Työskentelemme tällä hetkellä kovasti, jotta toiminta jatkuisi mahdollisimman normaalina. Pidämme esimerkiksi videokonferensseja ja -tastingejä, sillä tottakai haluamme, että kuluttajat pääsevät kaikesta huolimatta maistelemaan samppanjoita.”

 

Terveiset kaikille suomalaisille viininystäville, pysykää terveinä ja nauttikaa samppanjaa – kippis!

 

 

Vastaavia artikkeleita

Samuli Pasanen: Korona ja ravintola-alan ahdinko

28.05.2020 Samuli Pasanen + Kuva Sami Piskonen

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Jacob’s Creek

20.05.2020 Viinilehden toimitus

Alkon tilausvalikoima tarjoaa nyt kuluttajille viinejä, joita ei aikaisemmin saanut kuin ravintoloista

04.05.2020 Kalle Naatula