Viinikellarin kulmakivet – Nämä viinit säilyvät yli 10 vuotta

Jos sinulla on mahdollisuus varastoida viinejä, hanki näistä kellarin täytettä.
Tempranillo ja lihamureke lämmittävät talven keskellä

Talven tuiverruksen keskellä maistuu lohduttava ja lämmittävä kotiruoka ja tamminen tempranillo. Kokosimme yhteen vinkit tempranillon ruokakumppanin valintaan ja herkullisen lihamurekkeen reseptin viininsuosituksen kera.
Torbreck-viinitalon viinintekijä Ian Hongell on tunnettu tyylikkäistä Shiraz-viineistään

Australialaisen Torbreckin viinintekijä Ian Hongell on tunnettu tyylikkäistä Shiraz-viineistään. Rennon elämännautiskelijan suonissa virtaa suomalainen veri.
Kauan odotettu roseeprosecco on täällä!

Viininvalmistuksen tiukat lainsäädännöt ovat lyöneet kapuloita rattaisiin uusien viini-innovaatioiden kanssa. Nyt roseeprosecco on kuitenkin nähnyt päivänvalon.
Makkara-juustoplatter ja juusto-viiniparit

Juusto ja viini. Siinäpä sellainen pari, joka saa aina veden kielelle. Kokoa talvinen, tuhti makkara-juustoplatter ja kaada lasiin sille sopiva viini. Ota talteen myös muut juusto-viiniyhdistelmät.
Ilkka Sirén: Douro ja kaikkien viiniblendien äiti

Osallistuin syyskuussa virtuaaliselle sadonkorjuumatkalle Douron laaksossa. Kuuntelin keittiöni pöydän ääressä videopuhelun välityksellä Fladgate Partnerhsipin (Taylor’s, Fonseca, Croft ja Krohn) pääviinintekijän David Guimaraens kuulumisia sadonkorjuun keskeltä. Vaikka Davidin selontekoa olisi ollut mukavampi kuunnella paikan päällä kylmää portugalilaista Super Bock -olutta siemaillen, tunnelma oli aistittavissa tietokoneen ruudultakin.
Ah, mikä natuviini! Gamay on uudessa nousussa, eikä suotta

Jos mielikuva Gamaysta on yhtä kuin Beaujolais Nouveau, on syytä ajaa päivitys.
Gemischter Satz – Vanha viinityyli on taas in

Gemischter Satz -viinityylin idea on yksinkertainen mutta nerokas ja taas muodissa. Ikivanhassa itävaltalaisessa viinityylissä eri rypälelajikkeet kasvavat tarhalla hujan hajan ja ne valmistetaan yhdessä viiniksi.
Soalheiron viinitila nostaa Vinho Verde -viinit uusiin ulottuvuuksiin

Viinintekijä António Luís Cerdeira nostaa Portugalin Vinho Verde -alueen viinejä uusiin ulottuvuuksiin luovuuden avulla.
Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

Jalohomeen kurtistamien rypäleiden mehusta syntyy maailman upeimpia jälkiruokaviinejä. Nyt onkin aika kaivaa kaapin perukoilta jälkiruokaviinit ja mätsätä niille mainiot makuparit.
Upeiden Chardonnay-viinien Chablis

Bourgognen viinialueen pohjoinen satelliitti Chablis tunnetaan sitruksisen hapokkaista, tyylikkään mineraalisista ja puhtaista Chardonnay-viineistään. Kävimme tapaamassa kolmea alueen huippunimeä.
Edelleen trendikkäät rieslingit – valitsimme suosikkimme Alkon tilausvalikoimasta

Rieslingien suosio jatkuu, ja miksikäs ei. Puhdaspiirteisen raikkaiden ja kuivien rieslingien laatu on nyt parempaa kuin koskaan!
Viña Leyda – Huippuviinejä Tyynen valtameren rannalta

Viña Leyda on yksi Chilen palkituimmista viinitaloista, eikä ihme. Merellisessä, viileässä ilmastossa kasvaneet rypäleet tuottavat raikkaita ja tasapainoisia viinejä – juuri sellaisia, jotka hurmaavat nyt viininystäviä ympäri maailmaa.