viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Japani Koshu-rypäle ja koshu-viini. Koshu on japanin oma rypälelajike
Opi viineistä

Japanin uniikki Koshu-rypäle

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima

Japanin tunnetuin rypälelajike on Koshu, josta tehdään valkoviinejä. Laadukkaista Koshu-viineistä voi aistia valkoista persikkaa, Nashi-päärynää ja Yuzu-sitruunaa sekä valkoisia kukkia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Japanin tunnetuin rypälelajike on Koshu, josta tehdään valkoviinejä.

Uniikki rypäle saapui tiettävästi 500-luvulla Kaukasukselta silkkitietä pitkin Kiinaan, ja sieltä edelleen Japaniin.

Yamanashin alueella Koshua alettiin viljellä toden teolla 1800-luvun lopulla, jolloin Ranskassa viinintekoa opiskelleet japanilaiset viinipioneerit Masanori Takano ja Ryuken Tsuchuya loivat uuden alun maan viinikulttuurille.

Vaikka Koshu on valkoviinirypäle, se on väriltään vaaleanpunainen, jopa aavistuksen purppuraan vivahtava. Koshusta valmistettu viini on nuorena erittäin kalpeaa ja hennon vihertävää, mutta muuttuu ikääntyessään kullankeltaiseksi.

Viinituristia saattaa helposti hämmentää, että Koshu-nimellä voidaan yhtä hyvin tarkoittaa myös alueen laaksoa ja kaupunkia.

Koshu-viini Alkossa:

Grace Koshu Kayagatake 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Japani
29,29 €
0,75 l
Kallis
Lue lisää

Lue myös:

Japani matkalla viinimaaksi – Viinityylit ja -rypäleet ilahduttavat!

Japanin viinialueet ja viljellyt rypäleet

 

 

Lue lisää

Ihastu Aasiaan! 8 x aasialainen resepti + valkoviini

30.01.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Trendikkäät herkut ystävänpäiväbrunssille – romanttinen roseeprosecco ja okonomiyaki!

Kaupallinen yhteistyö

02.02.2021 Viinilehden toimitus

Tokio: Kaikilla herkuilla

28.07.2020 Mikko Takala + Kuvat Tommi Anttonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä