Ihmiset

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Jacob’s Creek

20.05.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!

Kyselimme korona-ajan kuulumisia perinteikkään australialaisen Jacob’s Creek -viinitilan pääviinitekijä Dan Swinceriltä. Tila sijaitsee Barossan laaksossa ja se on Australian ensimmäinen 100 prosenttisesti uusiutuvan energian turvin toimiva viinitila.

Miten poikkeustilanne on vaikuttanut toimintaanne?

Viiniteollisuus luokiteltiin Australiassa ”välttämättömiin palveluihin” ja saimme kevään sadonkorjuun tehtyä, toki tiukkoja hallinnon asettamia määräyksiä ja erikoistoimenpiteitä noudattaen. Olemme tehneet paljon työtä, jotta työntekijämme tuntisivat olonsa turvalliseksi. Tiimimme ovat olleet aivan fantastisia navigoidessaan läpi tämän uuden normaalin.

Oletteko joutuneet luomaan uusia toimintamalleja?

Olemme ottaneet käyttöön uudet terveys- ja turvallisuusprotokollat, jotta turvavälit ja hygieniakäytännöt toteutuisivat päivittäisessä työssä. Viinitekijämme maistelevat nyt esimerkiksi 2020 vuosikertaa erillisissä tastinghuoneissa ja jakavat ajatuksiaan viineistä videokonferenssien kautta.

Onko pandemialla ollut positiivisia seurauksia?

Tiimimme ovat osoittaneet aivan uskomatonta sopeutumiskykyä haasteellisessa tilanteessa ja olen todella ylpeä siitä sitoutuneisuudesta, jota olemme läpi sadonkorjuun saaneet seurata.

Mitä ajattelet tulevaisuudesta?

Me emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja voimme vain työskennellä päivä kerrallaan. Tilannehan on sama kaikilla tällä hetkellä. Yritämme tehdä parhaamme tämän muutoksen keskellä samanaikaisesti, kun pidämme huolta siitä, että työntekijämme voivat tuntea olonsa turvalliseksi.

Terveisesi suomalaisille viininystäville

Odotamme innolla, että pääsette maistamaan uusimpia viinejämme. Haluamme viestittää viinien kautta lämmintä, elämänmyönteistä ja avokätistä elämäntapaa. Siis tyypillistä australialaista menoa, joka on kuitenkin kaikkien koettavissa, asuitpa missä päin maailmaa tahansa.

Vastaavia artikkeleita

Halla tekee tuhoa Ranskassa

09.04.2021 Nea Berglund + kuvat Nea Berglund, Thibaut Luton ja Brice Maison

Parasta pääsiäiseen: aussipunkku ja nopeat karitsankyljykset Lähi-idän twistillä!

Kaupallinen yhteistyö

15.03.2021 Viinilehden toimitus

Torbreck-viinitalon viinintekijä Ian Hongell on tunnettu tyylikkäistä Shiraz-viineistään

04.01.2021 Sanna Pöyry + kuva Sven Kovac