viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattua lammasmakkaraa, rieskaa, sydänsalaattia ja kevätsipulimajoneesia

15.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Grillattu lammasmakkara nautitaan tänä kesänä raikkaan salaatin kanssa perunarieskan päältä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

30 min

*

2 sydänsalaattia (endiivi)

1 iso salottisipuli

1 rkl sumakki-maustetta (itämaisista kaupoista)

1/2 rasiaa (100 g) kirsikkatomaatteja

4 vartta lehtipersiljaa

1/2 dl granaattiomenavinegrettiä (linkki ohjeeseen alla punaisella)

4 peruna- tai ohrarieskaa

4 harissa-lammasmakkaraa (Harjun makkaratehdas)

*

Kevätsipulimajoneesi:

1 kevätsipuli

1/2 valkosipulinkynsi

1 dl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

suolaa

Valmistusohje

1. Tee kevätsipulimajoneesi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi, kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesin sekaan.
2. Kuori ja viipaloi salottisipuli ohuiksi renkaiksi, mausta sumakilla. Revi sydänsalaatista lehdet erilleen.
3. Sekoita kulhossa salaatit, salottisipuli, halkaistut kirsikkatomaatit, nypitty lehtipersilja ja granaattiomenavinegretti.
4. Grillaa harissa-lammasmakkarat kuumassa hiilloksessa 2 minuuttia per puoli. Makkarat voivat jäädä hieman roseeksi, koska ne on valmistettu pelkästään lampaan lihasta.
5. Grillaa rieskat nopeasti grillissä.
6. Nosta rieska lautaselle, levitä päälle kevätsipulimajoneesi, asettele salaattia nätisti majoneesille ja nosta lopuksi makkara salaatin päälle.

Viinisuositus

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer 2023

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Valle Central
8,49 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä