Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Kesäjuomissa maistuu nyt metsä. Miedot alkoholijuomat maustetaan rohkeasti katajalla, karpalolla, nokkosella ja pihlajanmarjalla. Maistelimme kuusi kotimaista pirskahtelevaa pullojuomaa. Parhaimmilta ne maistuvat saunan jälkeen tai kuumana kesäpäivänä ja ehdottoman kylmänä tarjoiltuna.
Hanaviinit ovat oivallisia kesäjuomia vaikkapa mökille tai piknikille. Viinilehden viiniasiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund valitsivat niistä parhaimmat. Tässä ne ovat!
Juhlat tulossa ja viini hakusessa? Magnum-pullot ovat näyttäviä tarjottavia ja niistä riittää tarjottavaa isommallekin seurueelle. Katso viinisuositukset!
Klassikkolajikkeen parjaaminen on täysin turhaa. Kameleonttimaisesta rypäleestä tehdään paljon hyviä viinejä.
Sami Kuronen on paitsi pitkänlinjan radio- ja TV-persoona myös innokas kotikokki, joka hurahti ruoanlaittoon pikkuveljensä Pasin innoittamana reilu kymmenen vuotta sitten.
Mikä oranssiviini? Jos kaikki menee niin kuin brittiläinen viinikirjailija Simon J Woolf unelmoi, kymmenen vuoden päästä oranssiviinejä arvostetaan aivan samalla tavoin kuin puna- ja valkoviinejäkin.
Simon J Woolf on mukana Viinilehden Instagram live-lähetyksessä 17.4. klo 18!
Jos lomailet Nizzassa, varaa aikaa myös Paloma Picasson suosimalle rannalle ja huvilalle, jota ympäröi seitsemän puutarhaa.
Vaikka roseeviinien menekki kasvaa maailmanlaajuisesti, viinityylinä siihen suhtaudutaan yhä harmittavan pintapuolisesti. Jos googlaa roseeviiniä, tulee selväksi, että sitä pidetään sesonkijuomana, jota nautitaan kesällä ja ystävänpäivänä (pelkkä vaaleanpunainen väri riittää tekemään siitä romanttista).
Roseeviinit sopivat suviaterian ruokajuomaksi tai kesäisten juustojen seuraan.
Miguel A. Torres saapuu Suomeen 8.6. Viinimaailman visionääri ja ympäristövaikuttaja pitää Feel Helsinki -tapahtumassa Musiikkitalolla ilmaisen luennon viininvilelyn ilmastovaikutuksista. Tapasimme Miguel A. Torresin etukäteen Espanjassa ja keskustelimme viininviljelyn nykytilasta ja menneisyydestäkin.
Maistelimme astetta parempia laatujäätelöitä. Ne yllättivät innovatiivisilla makuyhdistelmillä ja aidoilla raaka-aineillaan. Mainioita jälkiruokia fiinimmällekin illalliselle.
Valitsimme Viini-lehden Vuoden roseeviinin nyt viidennen kerran. Saksalainen voittaja on rento laaturosee, joka on valmistettu Spätburgunder- ja Merlot -lajikkeista ja maistuu vaaleasta lihasta valmistettujen ruokien sekä ruokaisten salaattien kanssa.
Moni viininystävä osaa jo valita luomua tai biodynaamisesti tuotettua viiniä. Ympäristötietoinen kuluttaja puolestaan vertailee pakkaustapoja.