Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Aidot omenasiiderit ja pehmeät kittipintaiset juustot muodostavat keskenään täydellisiä makupareja.
”Nuoruudessani rommikola eli Cuba Libre oli se drinksujen drinksu, ruotsinlaivojen drinkkibaarien kuningasjuoma.”
Ilmaston lämpeneminen tuo myös viininviljelyyn uusia haasteita. Listasimme yhdeksän ennakoitua muutosta.
Valitsimme neljä herkullista ja erityylistä viiniä Ranskan Bourgognesta. Valitse suosikkisi tai maista kaikki!
Näyttelijä Jenni Kokander oli 80-luvun lapsi, joka haisi kalakastikkeelta. Nyt hän suuntaa mieluiten klassikkoravintoloihin ja kaataa lasiinsa hillomaisen täyteläistä punaviiniä.
Heidi Mäkinen on neljäs suomalainen ja kolmas suomalaisnainen, joka on suorittanut arvostetun Master of Wine -tutkinnon. Matka viinimaailman huippujengiin on vaatinut paljon, mutta antanut hänelle vieläkin enemmän.
Jos ruuhkainen Rooma alkaa ahdistaa, hyppää junaan ja matkusta puolessa tunnissa Frascati-huvilakaupunkiin.
Miltei yksinomaan Espanjan Kataloniassa kasvava lajike tarjoaa erikoisherkkua. Kuplilla ja ilman.
Hapokkailla viineillä ja juustoilla on saumaton suhde. Viinin sisältämät luontaiset hapot leikkaavat juuston rasvaisuutta ja tasapainottavat kokonaisuutta.
Maistoimme oranssiviinejä. Suosikiksi nousee georgialainen rkatsiteli, joka löytää oivan makuparin tattirisotosta.
Muodikkaat oranssiviinit eivät ole mikään uusi juttu, ennemminkin ikivanha. Luultavasti ne vakiinnuttavat paikkansa valko-, puna- ja roseeviinien vierestä tulevina vuosina.
Uuden-Seelannin sauvignon blancin räjähdysmäinen nousu maailman parrasvaloihin on yksi viinimaailman suurimmista menestystarinoista. Taustalta nousee yksi mies ylitse muiden, Bill Spence.
Samppanja-asiantuntija Sanna Pöyry pohtii kolumnissaan kuohujuomien ympärillä pyöriviä keskusteluja.