Lasillisella

Ressu Redford – Talven tullessa kaipuu punaviiniin hiipii kroppaan

18.11.2019 Pirjo Houni + Kuva Robert Seger

Ressu harrastaa viinejä, erityisesti itävaltalaisia grüner veltlinereitä. Ravintolaan hän ei mene koskaan ummikkona, ainakin ruokalista pitää tutkia etukäteen netistä.

Nuorena Ressu Redfordilla oli kaksi unelmaa, jalkapalloammattilaisuus ja musiikin tekeminen. Jälkimmäinen niistä toteutui. Ensin olkatoppausten ja kiharakampausten 80-luvulla Bogart Co. -yhtyeessä, myöhemmin soolouralla laulajana.
Vuosikymmenten varrella Ressu on tehnyt lauluja niin Robinille, Matille ja Tepolle kuin räppäreillekin. Tänä vuonna on ollut jälleen oman musiikillisen paluun ja uusien singlejen aika.

Ravintoloitsija Ressu Redford

Kaksi vuotta sitten Ressu lähti tuttujen kavereiden kimppaan legendaarisen turkulaisravintola Olavin Krouvin osakkaaksi. Turkulaisten keskuudessa paikka tunnetaan Olkkuna.
”Se on ollut minulle paikkana merkityksellinen siitä lähtien, kun pääsin baariin. Siellä on oma tunnelmansa ja historia.”
Tammikuussa ravintola menee remonttiin. Sen jälkeen ruokatarjontaa lisätään ja samalla laajennetaan viinivalikoimaa.

Ruoka- ja viiniharrastaja Ressu

Ressu Redford on ollut aina kiinnostunut ruoasta, ja kiinnostus ruokaan on tuonut mukanaan viiniharrastuksen.
”Olen ruuan suhteen vaativainen. Käyn hyvissä ravintoloissa ja tykkään itsekin tosi paljon kokkailusta.”
Ravintolanautintoa täydentävät sommelierien suosittelemat viinit.
”Viinit on silloin mietitty tarkkaan. Ne ovat usein sellaisia, joita ei olisi itse ymmärtänyt maallikkona valita.”
Ressu tutkii aina ruokalistat ravintolan sivuilta etukäteen.
”Ummikkona en mene ravintolaan, jos valitsen itse paikan.”
”Ja hyvä palvelu on todella tärkeää. Ravintolassa voi sattua kömmähdyksiäkin, mutta asiakas antaa ne anteeksi ja palaa, jos palvelu on ollut hyvää ja miellyttävää.”

Kotona Ressu Redford valmistaa usein aasialaista ruokaa.
”Se on fiiliskokkailua. Fuusiot syntyvät omien soveltelujen pohjalta.”

Nautiskelija Ressu Redford

Ruokajuomasuosikkeja ovat kuivat ja riittävän hapokkaat itävaltalaiset grüner veltlinerit. Niitä Ressu hankki ulkomailta silloin, kun Alkon tarjonta ei vielä ollut kovin runsasta.
”Maku pysyy niissä kivalla tavalla juotavana, vaikka lämpötila hieman muuttuisikin.”
Ne sopivat erityisen hyvin äyriäisten, kuten tiikerirapujen tai mustekalan seuraksi. Niitäkin Ressu Redford mielellään valmistaa.
Valkoviiniä hän juo ruoan kanssa ympäri vuoden, vaikka talven tullessa kaipuu punaviiniin ”hiipii kroppaan”.

Vastaavia artikkeleita

Top 3: amarone-viinit

26.11.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

TOP 10 – Herkullisimmat lahjaviinit

03.12.2018 Antti Rinta-Huumo

Näin syntyi Vuoden valkoviini 2018 – viinintekijä kertoo

16.11.2018 Kalle Naatula