viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Ravintolat

Viinilehden Vuoden viiniravintola 2019: Kajo

14.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Jukka Salminen

Valitsimme Vuoden viiniravintolaksi tamperelaisen Kajon, joka on lyhyessä ajassa valloittanut vieraidensa sydämet lämpimällä palvelulla ja konstailemattomalla viinitarjonnallaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Marko Simunaniemi, Veli-Matti Lampinen ja Panagiotis Lykoudis perustivat Vuoden viiniravintola Kajon huhtikuussa 2018.

”Ensimmäiset kaksi päivää oli rauhallista mutta sen jälkeen tahti on vain kiihtynyt”, nauraa Marko.

Kajossa kaikki perustuu luontoon, puhtaisiin lähiraaka-aineisiin ja hyviin makuihin. Tyypillistä Kajoa on myös rento palvelu ja leikkisyys, jonka voi aistia niin ruoista, viineistä kuin henkilökunnastakin. Viinivalikoima vaihtuu nopealla syklillä, joskus jotakin viiniä on tarjolla viikon, pisimmillään kuukauden. Puolentoista vuoden aikana Kajon kaapissa on käynyt noin 300 viiniä ja uusia tulee jatkuvasti.

”Viinilistaa meillä ei ole. Meidän höpöttelevät hattupäätarjoilijat ovat viinilista ja vieraat ovat lähteneet kiitettävästi leikkiin mukaan. Ideana on, että meillä voi testata jotakin, jota ei muuten tulisi kokeiltua. Kun lasi näyttää surulliselta, eli tyhjältä, täytämme sen uudella viinillä”, Marko kertoo.

”Minulle viineissä tärkeintä on puhtaus ja että viinintekijällä on selkeä ajatus siitä, mitä hän tekee. En halua rajata valikoimaamme vain naturalviineihin tai vain vanhan maailman viineihin. Suhtaudun avoimin mielin kaikkeen. Viini on loppujen lopuksi juoma, joka on tarkoitettu juotavaksi, ei sen kummempaa”, Marko kiteyttää Kajon viinifilosofian.

Uusi viinibaari Villit ja Viinit

Jotta arki ei kävisi tylsäksi, päätti ravintoloitsijakolmikko avata syyskuussa Kajon viereen Villit ja Viinit -viinibaarin. Viinien ja ”yksinkertaisen mutta mukavan lohdullisen” ruoan lisäksi tarjolla on cocktaileja, jotka saavat makunsa luonnosta. Syksyn aikana tarjolla on ollut esimerkiksi lanttu-ruisviski-cocktail ja pihasaunio-cocktail.

”Niin Kajossa kuin baarissakin korostamme läpinäkyvyyttä. Emme halua huudella asioita norsunluutornista tai pimittää tietoa salaisuuksien kammioon, vaan vaihtaa avoimesti ajatuksia. Hyvät maut ja viinit kuuluvat kaikille”.

Kajoravintola.fi

Vuoden Viiniravintola 2019 julkistettiin ja palkittiin Viinilehti Wine Awards -gaalaillalisella 13.11.2019. Seuraava Viinilehti Wine Awards järjestetään 11.11.2020.
Katso kuka on Viinilehden Vuoden Viininystävä 2019.

Lue lisää

Hej Stockholm! 10 x viininrakastajan Tukholma

13.05.2022 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Lasillinen, kiitos! Nämä viinibaarit sykähdyttävät

21.10.2021 Viinilehden toimitus + Kuvat viinibaarit

Palkittu sommelier Oscar Borges haluaa tarjota parasta laseittain

07.09.2021 Ilkka Sirén + kuva Oscar Borges

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä