Top-viinit

Top 3: amarone-viinit

26.11.2019 Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Poimimme Alkon tilausvalikoimasta kolme herkullista amaronea talvea lämmittämään. Nämä amaronet kannattaa maistaa tänä talvena.

Ca’ La Bionda Amarone della Valpolicella Classico 2012

Tilausvalikoima 949657, 46,87 €

Erittäin mehevä, reilusti kuivattuja hedelmiä, taatelia, viikunaa, makeita mausteita ja kahviakin muistuttava tuoksu. Täyteläinen maku on hieman kehittynyt ja allekirjoittaa tuoksun aromit. Viinin alun lähes makea suutuntuma ryhdittyy reilun hapokkuuden ja tuntuvien, mutta pehmeiden tanniinien ansiosta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, nahkaisen, eläimellisen, makean mausteisen, jännittävästi myös kukkaparfyymisen jälkivaikutelman.
Ruoka: Aromikas riistaliha. Myös kovat, suolaiset juustot.

Musella Amarone Senza Titolo 2003

Tilausvalikoima 937007, 67,50 €

Reilusti kehittynyt tuoksu muistuttaa aromeiltaan kuivattuja hedelmiä, taatelia, viikunaa, makeaa mausteisuutta ja eläimellisyyttä. Erittäin runsas maku on reilusti kehittynyt. Viinin suutuntuma on hyvin kypsän hedelmäinen, aluksi lähes makea. Viinissä on tuoksun aromien lisäksi nahkaa, makeaa kirsikkaa ja hentoa maitosuklaata. Erittäin pehmeät tanniinit antavat mehukkaalle suutuntumalle tasapainoa ja kantavat viiniä tasaiseen, pitkään maistuvaan, lämminhenkiseen jälkivaikutelmaan.
Ruoka: Suolaiset juustot ja sellaisenaan meditointiin.

Monte Del Frá Amarone della Valpolicella Classico 2015

Tilausvalikoima 907957, 42,60 €

Tuoksu on mehevän muheva, kuivattujen hedelmien ja multaisten vivahteiden sävyttämä. Viinissä on lisäksi hapankirsikkaa ja makeiden mausteiden aromeja. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit, siinä on lisäksi luumua ja nahkaisuutta. Runsas suutuntuma ryhdittyy tiiviin hapokkuuden ja reilujen, mutta varsin pehmeiden tanniinien ansiosta. Kokonaisuus jättää tasaisen jälkivaikutelman.
Ruoka: Yleisviini aromikkaille tummille liharuoille.

Vastaavia artikkeleita

Cantina Zaccagnini – viinitila Abruzzon sydämessä

Kaupallinen yhteistyö

14.06.2021 Viinilehden toimitus

Keskikesän varrasbileet! Kanavartaat ja kesän siistein hanapakkaus täynnä italialaista asennetta

Kaupallinen yhteistyö

07.06.2021 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Loppu punaviinien hegemonialle!

12.05.2021 Samuli Pasanen