Kaupallinen yhteistyö

Australialainen viinitalo McGuigan on vihreä edelläkävijä

Kaupallinen yhteistyö

04.11.2019 Viinilehden toimitus

Monelle australialaiselle McGuigan on yhtä kuin maan viinihistoria. Tänään McGuigan Wines on paitsi palkittu viinitalo, myös edelläkävijä ilmastoasioissa.

Australialaisella McGuiganin perheellä on yli 100 vuoden kokemus viinintekemisestä. Pääviinintekijä Neil McGuigan edustaa suvun 4. sukupolvea ja hänellä on alalta yli 30 vuoden kokemus. Vaikka suvun nimeä kantava viinitalo McGuigan Wines perustettiinkin vasta vuonna 1992, on McGuigan monelle yhtä kuin Australian viinihistoria. McGuiganit ovat jättäneet vahvan jäljen maan viiniteollisuuden kehittymiseen toimiessaan viinintekijöinä.
Tänä päivänä McGuigan Wines näyttää yhdessä emoyhtiönsä Australian Vintagen kanssa esimerkkiä Australian viiniteollisuudelle ympäristöasioissa.

”Haluamme noudattaa vihreitä arvoja ja varmistaa, että viinituotannon tulevaisuus on kestävällä pohjalla. Yhtenä Australian suurimmista viinituottajista olemme avainasemassa ja voimme viitoittaa tietä. Tänä vuonna allekirjoitimme ensimmäisinä viinialalta ympäristösopimuksen, jossa yhtiömme Australian Vintage sitoutuu käyttämään 90 prosenttisesti uusiutuvaa tuuli- tai aurinkoenergiaa. Teimme valtavat investoinnit Buronga Hillin tuotantotiloihin ja siellä on nyt yksi Australian laajimmista yksityisomisteisista aurinkopaneelikentistä”, Neil McGuigan kertoo.

”Energialähteiden lisäksi huomioimme ympäristöä muun muassa ympäristöystävällisten pakkausten muodossa. Kiinnitämme entistä enemmän huomiota myös tuotannossa syntyvien jätevesien hyödyntämiseen. Jätevesillä kastellaan esimerkiksi viinitarhojen yhteydessä sijaitsevat laidunmaat ja kasvit”, Neil sanoo ja jatkaa:
”Emmekä me tietenkään jätä asiaa tähän. Lähitulevaisuudessa haluamme pienentää edelleen hiilijalanjälkeämme, se on kunnia kysymys”.

Moninkertaisesti palkitut Black Label -viinit

Black Label -viinit ovat McGuigan Winesin tunnetuin tuote. Australian myydyimmän punaviinin isän on helppo hymyillä, mutta mikä on palkittujen viinein salaisuus?

”Kaiken takana on intohimo ja omistautuminen. Teemme laatuviinejä, jotka ovat hinnaltaan kaikkien saavutettavissa. Ammennan suvun perinteistä ja kokemuksista viinintekijöinä mutta haluan tuottaa ja tehdä parempia viinejä tänään kuin eilen”, neljä kertaa kansainvälisesti vuoden viinintekijänä palkittu Neil McGuigan paljastaa.

Suomessa saatavilla on Black Label Red -punaviini, joka on täyteläinen ja keskitanniininen viini. Siitä voi aistia luumua, kirsikkaa ja mustaherukkaa.

McGuigan Black Label Red 2017

Alkossa on myynnissä myös Black Label Moscato -valkoviini, joka palkitiin kultamitalilla Vuoden viinit -kilpailussa matala-alkoholisten viinien kategoriassa.  Viini on makeahko, keskihapokas ja pirskahteleva. Siitä voi aistia viherpäärynäisiä, sitruunahilloisia, kevyen hunajamelonisia ja kukkaisia aromeja.

McGuigan Black Label Moscato 2018

Vastaavia artikkeleita

Parasta pääsiäiseen: aussipunkku ja nopeat karitsankyljykset Lähi-idän twistillä!

Kaupallinen yhteistyö

15.03.2021 Viinilehden toimitus

Torbreck-viinitalon viinintekijä Ian Hongell on tunnettu tyylikkäistä Shiraz-viineistään

04.01.2021 Sanna Pöyry + kuva Sven Kovac

Aussiviiniä maastopaloista huolimatta – valitsimme kolme parasta syksyyn

08.11.2020 Ulla Häkkinen