Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Aito siideri tehdään paikallisista omenoista. Myös kotimaisesta raaka-aineesta syntyy ryhdikäs ja hapokas siideri, joka toimii monessa: aperitiivina, ruokajuomana ja nautiskelussa.
Olut taipuu erinomaisesti myös ruoanlaittoon ja se onkin löytänyt oman paikkansa jo muunmuassa pataruokien valmistuksessa. Testaa pataruokien lisäksi ainakin näitä olutreseptejä:
Matkailetko kesällä Ahvenanmaalla? Tässä viisi maistuvaa vierailukohdetta.
Tänä kesänä olutvalikoimassa on entistä enemmän hedelmäisiä hapanoluita, sameita New England -henkisiä IPA-oluita, raikkaita lagereita – ja matala-alkoholisia vaihtoehtoja. Olutasiantuntija arvioi mielenkiintoisimmat uutuudet ja valitsi kesäsuosikkinsa.
Länsirannikolta löytyy pienen matkan päästä toisistaan kaksi mainiota kesäkohdetta: Kokkola ja Pietarsaari. Molemmat kaupungit kannattaa mahduttaa samaan reissuun, sillä ne täydentävät toisiaan ja todistavat samalla hienosti paikallisuuden arvoa.
Villa Antinori Rosso 2018 on menolippusi Italiaan! Klassikkoviini vie sinut matkalle Toscanan auringon alle, idyllisiin maalaismaisemiin ja kiehtoviin kaupunkikohteisiin. Grillattu entrecôte tomaatti-sardellikastikkeella ja harmoninen, monivivahteinen punaviini saavat kyyneleen silmäkulmaasi. Italia on hetken hyvin lähellä!
Etelä-ranskalainen Laguiolen kylä on tunnettu pihviveitsistä, laatukorkkiruuveista ja kylän mukaan nimetystä laguiole-juustosta. Tukevalle veitselle onkin käyttöä, kun pöytään nostetaan iso juustotahko.
Kesällä monen suomalaisen grillissä tirisee kyljysten ja makkaroiden lisäksi halloum-juusto. Kyproslaisen juuston kanssa maistuu kreikkalaiset valkoviinit.
Käytä hanaviiniä monipuolisesti. Pönikästä riittää viiniä raaka-aineeksi myös kesän viileimpiin cocktaileihin.
Viinilehden Vuoden punainen hanaviini 2021 on kypsä, mehevän marjainen ja tummasävytteinen portugalilainen viini vuodelta 2018. Vuoden paras valkoinen hanaviini on puhdaspiirteisen hedelmäinen, saksalainen luomuriesling.
Nyt grilli tulille, grillissä nimittäin valmistuvat lihat, kalat, kasvikset ja hedelmät! Valitse grilliruoille sopivat vinkut, kaada lasiin hieman kokkausviiniä ja nauti kesän kevyestä olosta.
Miten Suomesta päädytään viinintekijäksi tai -tuottajaksi maailmalle? Montaa reittiä! Me kysyimme kymmeneltä suomalaiselta viinialan ammattilaiselta, mikä sai heidät lähtemään maailmalle viinin perässä. Nea Berglund Bordeaux’sta on yksi heistä.
Miten Suomesta päädytään viinintekijäksi tai -tuottajaksi maailmalle? Montaa reittiä! Me kysyimme kymmeneltä suomalaiselta viinialan ammattilaiselta, mikä sai heidät lähtemään maailmalle viinin perässä. Jarkko Peränen on yksi heistä.