Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Kutsu ystäväsi itsenäisyyspäivän viettoon! Raikas Alsacen Black Tie by Pfaff 2020 -valkoviini ja herkulliset sormisyötävät kruunaavat hauskan illan.
Aperitiivien tavoite on nostattaa vesi kielelle ja herätellä ruokahalua. Ruokailun klassinen aloittaja on kuohuviini, mutta ruokahalua herättelevä juoma voi olla myös paljon muuta. Usein viinien ronski hedelmähapokkuus tai katkeroiden kitkeryys nostavat tyylikkäästi veden kielelle. Tässä muutama aperitiivi juhlakauteen.
Alsacen viinialue on yksi Ranskan pienimpiä. Silti sieltä tulee uskomaton määrä toinen toistaan herkullisempia viinejä, kuten tämä klassisia rypäleitä yhdistelevä tyylilyyli, jonka ulkomuoto ei perinteisiin kangistu.
Ulkona tuivertaa ja lahkeet ovat loskasta märät. Syksyn ja talven pimeinä iltoina maistuu aivan omanlaisensa viinit – kokosimme niistä yhteen viisi.
Uruguaylainen viinitalo Bodega Garzón tunnetaan luonteikkaista viineistään ja panostuksesta ekologisesti kestävään viinituotantoon.
Suussa sulava hirvipata sekä erittäin tumma ja täyteläinen Garzón Tannat Reserva 2019 on mainio yhdistelmä lihanrakastajalle. Riistan maanläheiset aromit ja punaviinin lämmittävät vivahteet antavat suloista lämpöä kaamokseen.
Kutsu ystävät koolle ja valmista herkullinen illallinen. Hurmaa vieraat tyylikkäällä Famiglia Bianchi Malbec 2019 -punaviinillä, helposti valmistuvilla peurajauhelihapihveillä ja täyteläisellä maa-artisokkarisotolla.
Viini on upea asia. Mutta se on myös ruokajuoma. Saku Tuominen pohdiskelee arkiviinin ja juhlaviinin merkitystä.
Glögikausi on taas täällä. Vaihtoehtoja riittää lämpimästä kylmään, punaisesta valkoiseen ja väkevästä alkoholittomaan. Kippis!
Zamorano-juusto on manchegon pikkuserkku ja tärkeä osa espanjalaista tapasvalikoimaa. Zamorano on niin vanha juusto, ettei tiedetä, milloin sillä on herkuteltu ensimmäisen kerran. Luoteis-Espanjaan levittäytyvässä Kastilia ja Leónin maakunnassa on kuitenkin laidunnettu lampaita jopa 4000 vuotta.
Hyvän elämän resepti -juttusarjassa kysymme ravintola-alan vaikuttajilta heidän elämänsä tärkeimpiä ainesosia. Ravintola Palacen keittiömestari ja chef Eero Vottonen listaa elämän isoja perusasioita, mutta kertoo myös, miten tärkeä rooli vaikkapa musiikilla on hänen arjessaan.
Lähiruokayrittäjät Annika Heikkilä ja Pekka Moisio toimittavat baristojen himoitsemaa luomumaitoa pienpaahtimoihin ja trendikahviloihin. Marraskuussa aukesi myös ”maitolaituri” kaupunkilaisten iloksi Hakaniementorille.
Penfoldsin viinitila lanseerasi aiemmin tänä vuonna punaviinin, jonka etiketissä viinin kotipaikaksi on merkitty koko maailma. Uudenlaista ajattelua ja sopeutumista vaaditaan myös viinintekijältä, kun satoa korjataan kahdelta eri mantereelta.