viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Tofu
Opi viineistä

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Klassinen vegeproteiini tofu ansaitsee arvoisensa viinikumppanin. Tässä vinkit tofun valmistamiseen ja viinin valintaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Soijapavuista juoksettamalla tehty tofu on kasviproteiinien klassikko, ja nyt suositumpaa kuin koskaan. Supermarkettien kylmähyllyillä on kymmenittäin erilaisia tofuvalmisteita. Maustamattomien perustofujen rinnalla on aromaattista kylmäsavutofua, monin eri tavoin marinoituja valmisteita ja kiireisen kokkaajan iloksi myös valmiiksi paahdettua, revittyä ja maustettua tofua. Erityisen ilahduttavaa on tofuvalmisteiden suuri kotimaisuusaste. Tofua tehdään ainakin Tammisaaressa, Padasjoella ja Helsingissä.

Tofu ja viini

Tofu on täydellinen esimerkki siitä, että viinivalinnan kannalta raaka-aineen merkitys on olematon. Tofu on aromeiltaan ja maultaan hyvin neutraali, joten valmistustapa ja lisukkeet ohjaavat viinivalintaa. Kun tofu on ruoassa pääraaka-aineena, on ruoassa usein paljon mausteita ja viinin väri valkoinen. Punaviinien tanniinisuus ja ruoan monet mausteet olisivat yhdistelemänä haasteellinen.

Jos tofuresepteissä on reilusti mausteisuutta, ja perusperiaatteena on tarjota niiden kanssa joko aavistuksen makeaa viiniä tai sitten hyvin kypsän hedelmäistä, lähes eksoottista viiniä. Myös hennon makeat kuplivat viinit toimivat. Lajikkeista esimerkiksi Riesling, Pinot Gris, Viognier, lämpimän alueen Chardonnay tai kevyempi Gewürztraminer ovat onnistuneita valintoja mausteisten tofuruokien seuraan.

3 x tofun paistovinkki

KUIVAA tofua ennen paistamista kaksinkertaisten talouspaperiarkkien välissä. Päälle voi laittaa leikkuulaudan edistämään nesteen valumista.

PAISTA tofua ensin kuivalla pannulla kohtalaisella lämmöllä. Kun tofu on ruskistunut, lisää pannulle öljy ja jatka paistamista vielä hetki.

MAUSTA paistettu tofu makusi mukaan esimerkiksi soijalla, seesamiöljyllä, inkiväärillä, riisiviinietikalla ja yrteillä.

Tofureseptejä: testaa nämä

Tofutikut ja vihreät kasvikset

Helppo ja herkullinen tofucurry kylmäsavutofusta

Lue lisää

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

Kysyimme guruilta: talven yllättävä viini-ruokayhdistelmä

29.02.2024 Heidi Kleemola + Kuvat haastateltavat

Vau-elämyksiä etsimässä – miten ravintoloiden juomasuositukset syntyvät?

14.02.2024 Venla Rossi + kuvitus Tuomas Kärkkäinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä