viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kukkakaaligratinoidut tomaatit

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi, jäähdytä ja poista kannat. Sekoita kukkakaalin kanssa juusto, öljy, jauhettu leipä ja yrtit. Asettele seos tomaatinpuolikkaiden päälle. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20 pientä tomaattia tai luumutomaattia

1 pieni kukkakaali

0,5 dl jauhettua parmesania

0,5 dl jauhettua vaaleaa leipää

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna

0,5 dl basilikaa silputtuna

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi, jäähdytä ja poista kannat. Sekoita kukkakaalin kanssa juusto, öljy, jauhettu leipä ja yrtit. Asettele seos tomaatinpuolikkaiden päälle. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä