viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kukkakaaligratinoidut tomaatit

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi, jäähdytä ja poista kannat. Sekoita kukkakaalin kanssa juusto, öljy, jauhettu leipä ja yrtit. Asettele seos tomaatinpuolikkaiden päälle. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20 pientä tomaattia tai luumutomaattia

1 pieni kukkakaali

0,5 dl jauhettua parmesania

0,5 dl jauhettua vaaleaa leipää

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna

0,5 dl basilikaa silputtuna

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi, jäähdytä ja poista kannat. Sekoita kukkakaalin kanssa juusto, öljy, jauhettu leipä ja yrtit. Asettele seos tomaatinpuolikkaiden päälle. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Viinikoulu – kevät 2025

13.12.2024 Viinilehden toimitus

Vuodenvaihteen kuohuviinit – poksauta nämä!

12.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Puolueettomat purskuttelijat – näin Viinilehti sokkomaistaa viinit

10.12.2024 Teksti: Heidi Kleemola + Artikkelikuva Sami Piskonen + lisäkuvat Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä