kurpitsa-päärynäsosekeitto

Kolumbialainen kurpitsa-päärynäsosekeitto

Tammettomat, runsaan hedelmäiset viognierit sopivat erinomaisesti tämän mausteisen, mutta myös hedelmäisen kurpitsasosekeiton seuraan.

1 h 20 min
servings 4 annosta

07.03.2022 Resepti: Kira Weckman, kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

oliiviöljyä

400 g myskikurpitsaa

2 kpl kypsää päärynää

4 valkosipulinkynttä

tuoretta timjamia

tuoretta rosmariinia

pala tuoretta punaista tai keltaista chiliä

2 dl valkoviiniä

4 dl kasvislientä

suolaa ja pippuria

2 dl kuohukermaa

*

Lisukkeeksi

paahdettuja kurpitsansiemeniä

tuoretta chiliä

basilikaa

oliiviöljyä

leipää tai krutonkeja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori ja paloittele isoiksi paloiksi kurpitsat, päärynät ja valkosipulin kynnet. Levittele palat uunipellille. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja yritit.
2. Paahda seosta uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes se on saanut kevyen paahteisen värin. Poista yrittien varret paahtamisen jälkeen.
3. Lämmitä tilkka oliiviöljyä kattilassa. Lisää paahdetut kurpitsa- ja päärynäpalat, valkosipulit sekä hienonnettua tuoretta chiliä. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
4. Lisää valkoviini ja kasvisliemi kattilaan. Kypsennä keittoa n. 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää ja täysin kypsää.
5. Lisää kerma, kiehauta ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
6. Ota hieman nestettä sivuun, jos keitosta näyttäisi tulevan liian löysää.
7. Soseuta kurpitsa-päärynäsosekeitto tehosekoittimessa. Tarkista maku sekä koostumus. Lisää tarvittaessa keitinlientä ai kermaa, jos haluat keitosta ohuemman. Koristele lisukkeilla ja tarjoile.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla