Ainekset
oliiviöljyä
400 g myskikurpitsaa
2 kpl kypsää päärynää
4 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
pala tuoretta punaista tai keltaista chiliä
2 dl valkoviiniä
4 dl kasvislientä
suolaa ja pippuria
2 dl kuohukermaa
*
Lisukkeeksi
paahdettuja kurpitsansiemeniä
tuoretta chiliä
basilikaa
oliiviöljyä
leipää tai krutonkeja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori ja paloittele isoiksi paloiksi kurpitsat, päärynät ja valkosipulin kynnet. Levittele palat uunipellille. Lisää joukkoon oliiviöljyä ja yritit.
2. Paahda seosta uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes se on saanut kevyen paahteisen värin. Poista yrittien varret paahtamisen jälkeen.
3. Lämmitä tilkka oliiviöljyä kattilassa. Lisää paahdetut kurpitsa- ja päärynäpalat, valkosipulit sekä hienonnettua tuoretta chiliä. Kuullota miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
4. Lisää valkoviini ja kasvisliemi kattilaan. Kypsennä keittoa n. 30 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää ja täysin kypsää.
5. Lisää kerma, kiehauta ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
6. Ota hieman nestettä sivuun, jos keitosta näyttäisi tulevan liian löysää.
7. Soseuta kurpitsa-päärynäsosekeitto tehosekoittimessa. Tarkista maku sekä koostumus. Lisää tarvittaessa keitinlientä ai kermaa, jos haluat keitosta ohuemman. Koristele lisukkeilla ja tarjoile.