Marmorikakku

Kaakaolla maustettu marmorikakku on herkkua vaniljaisen kermavaahdon ja makean mausteisen viinin kanssa.

1 h 45 min
servings 20 palaa annosta

02.05.2025 Resepti Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 huoneenlämpöistä kananmunaa

200 g (n. 2 ½ dl) sokeria

250 g pehmeää voita

1–2 tl leivinjauhetta

3 ¾ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl kermaa

2–3 rkl kaakaojauhoja

1–2 tl vaniljasokeria

*

Lisäksi:

voita

korppujauhoja

*

Tarjoiluun:

tuoreita mansikoita

kermavaahtoa

Valmistusohje

  1. Voitele kaunis, noin 2 litran vetoinen vuoka voilla ja jauhota se huolellisesti korppujauhoilla.
  2. Mittaa kulhoon kananmunat ja 100 grammaa sokeria. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Mittaa toiseen kulhoon voi ja 100 grammaa sokeria. Sekoita vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.
  5. Yhdistä muna-sokerivaahto voi-sokerivaahtoon vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Jos näyttää, että seos menee rakeiseksi, lisää joukkoon 1–2 rkl jauhoseosta.
  6. Kun vaahdot on yhdistetty, lisää loput jauhoseoksesta vaahtoon vuorotellen kerman kanssa.
  7. Ota 1/3 taikinasta erilleen toiseen kulhoon ja mausta se kaakaojauheella. Mausta isompi taikinaosa vaniljasokerilla.
  8. Lusikoi vuoan pohjalle ensin vaaleaa taikinaa ja päälle ruskeaa taikinaa. Tee päälle vielä vaalea taikinakerros. Upota haarukka taikinan läpi vuoan pohjaan asti ja vedä se nopeasti ylös, toista sama tasaisin välein. Näin taikinat sekoittuvat ja muodostavat marmorikuvion.
  9. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kun pistät tikun kakun keskelle ja siihen ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku ennen kumoamista.
  10. Tarjoa marmorikakku kermavaahdon ja mansikoiden kera.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla