viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattua lammasmakkaraa, rieskaa, sydänsalaattia ja kevätsipulimajoneesia

15.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Grillattu lammasmakkara nautitaan tänä kesänä raikkaan salaatin kanssa perunarieskan päältä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

30 min

*

2 sydänsalaattia (endiivi)

1 iso salottisipuli

1 rkl sumakki-maustetta (itämaisista kaupoista)

1/2 rasiaa (100 g) kirsikkatomaatteja

4 vartta lehtipersiljaa

1/2 dl granaattiomenavinegrettiä (linkki ohjeeseen alla punaisella)

4 peruna- tai ohrarieskaa

4 harissa-lammasmakkaraa (Harjun makkaratehdas)

*

Kevätsipulimajoneesi:

1 kevätsipuli

1/2 valkosipulinkynsi

1 dl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

suolaa

Valmistusohje

1. Tee kevätsipulimajoneesi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi, kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesin sekaan.
2. Kuori ja viipaloi salottisipuli ohuiksi renkaiksi, mausta sumakilla. Revi sydänsalaatista lehdet erilleen.
3. Sekoita kulhossa salaatit, salottisipuli, halkaistut kirsikkatomaatit, nypitty lehtipersilja ja granaattiomenavinegretti.
4. Grillaa harissa-lammasmakkarat kuumassa hiilloksessa 2 minuuttia per puoli. Makkarat voivat jäädä hieman roseeksi, koska ne on valmistettu pelkästään lampaan lihasta.
5. Grillaa rieskat nopeasti grillissä.
6. Nosta rieska lautaselle, levitä päälle kevätsipulimajoneesi, asettele salaattia nätisti majoneesille ja nosta lopuksi makkara salaatin päälle.

Viinisuositus

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer 2023

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Valle Central
8,49 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä