Yleinen

Entrecote

05.09.2022  Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Paras entrecôte syntyy rasvaiseksi marmoroituneesta lihasta. Kruunaa pihvi herkullisella bernaisekastikkeella tai chimichurrilla.

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

*

2-3 kpl (800 g- 1 kg) entrecôtepihviä

1/2 dl rypsiöljyä

mustapippuria

suolaa (Maldon)

Valmistusohje

1. Mausta entrecote-pihvit pippurilla ja suolalla. Sivele öljy lihojen pintaan.
2. Paista pihvit parillapannulla pinnaltaan paahtuneen rapeaksi molemmin puolin. Käännä lihat pannulla vain kerran, jotta lihasnesteet pysyvät sisällä ja paistopinnat rapeina. Jätä entrecote sisältä hyvin punertaviksi, (sisälämpötila noin 50 astetta).
3. Nosta liha parilapannulta ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista, näin nesteet pysyvät lihan sisällä.
4. Leikkaa pihvit pariin osaan ja ripottele pinnoille ripaus Maldon-suolaa. Näin saat lihan maistumaan keskeltäkin.

Vinkki:
Ota liha hyvissä ajoin lämpiämään huoneenlämpöön ennen paistamista. Sopivasti lämmenneessä lihassa lihasnesteet pysyvät paistettaessa paremmin lihan sisällä ja pihvi pysyy mehevänä.

Lisäkesuositus:

Chimichurri tai Leipurinperunat, höyrytetty parsakaali ja bearnaisekastike.

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Kesäkaali-halloumipihvit

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Riistapihvit ja yrttivoi

time Created with Sketch.
45 min
Liharuoka

Lue lisää

Klassikkoyhdistelmä: punaviini ja pihvi – katso täydelliset pihviviinit!

28.10.2021 Viinilehden toimitus

Viiden tähden huippuviini ja suussa sulava hirvitournedos – syysillallinen parhaimmillaan!

Kaupallinen yhteistyö

18.10.2021 Viinilehden toimitus

Olutmäskiä syövät sonnit ja Sonnirokki-festarit – maalaisromantiikkaa Padasjoella

24.11.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä