Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Viinilehden Vuoden punainen hanaviini on valittu jälleen! Katso vuoden 2020 paras punainen hanaviini ja kaikkien maistettujen punaviinien arviot.
Korona-aikana ravintola-ala on kokenut kovia Suomen lisäksi myös muissa pohjoismaissa.
Brittiläis-hollantilainen viiniasiantuntija Simon J Woolf on Viinilehden nettikolumnisti. Simonin oranssiviinikirja Amber revolution – how the world learned to love orange wine valittiin vuoden 2018 viinikirjaksi.
Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!
Pasi Ketolainen on tuorein Master of Wine -tutkinnon suorittanut suomalainen. Maailman arvostetuimman viinitutkinnon saavuttaminen on oikeastaan ihme, sillä 15 vuotta kestäneiden opiskelujen aikana Pasi menetti hajuaistinsa. Matka on ollut harvinaisen pitkä ja kivinenkin, mutta kaiken sen väärti.
Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!
Business Finland, ELY-keskusten tuet, anniskelurajoitukset ja asiakasmäärien säännöstely ovat vain pieni osa ravintola-alan kohtaamia haasteita taistelussa selviytymisestä.
Japanin viinikulttuuri elää murroskautta. Saken kulutus on vähentynyt, ja uutta potkua viinikulttuuriin etsitään länsimaiseen tapaan tehdyistä viineistä – sekä omasta alkuperäisrypäleestä Koshusta.
Japanin tunnetuin rypälelajike on Koshu, josta tehdään valkoviinejä. Laadukkaista Koshu-viineistä voi aistia valkoista persikkaa, Nashi-päärynää ja Yuzu-sitruunaa sekä valkoisia kukkia.
Japanin viinirypälekirjo on varsin kirjavaa. Erikoisinta viinituotannossa on tuontirypäleiden valtaisa osuus: Japanissa valmistetuista viineistä ainoastaan 18,4 prosenttia on peräisin kotimaisista rypäleistä. Suuri osa rypäleistä tuodaan mm. Yhdysvalloista.
Rei’istään tunnettu emmental on monelle suomalaiselle rakkain juusto. Suomi onkin nykyisin maailman kärkimaita emmental-juuston tuotannossa.
Toimittaja ja kirjailija Heikki Valkamalle japanilainen ruoka avaa portit maan vanhaan kulttuuriin ja runouteen. Maan uskontoihin, tapoihin ja arvoihin voi tutustua ruoan kautta.
Pienten tilojen viljelijäsamppanjat kiinnostavat yhä useampaa kuluttajaa ja viininystävää. Etelä-Champagnen Aubesta, Côte des Barin alueelta tuleva Fleur de l’Europe Brut Nature on Fleuryn samppanjatilan rutikuiva taidonnäyte. Viinintekijä Jean-Sébastien Fleuryn mukaan makeuttamatonta Fleur de l’Europe Brut Nature -samppanjaa kannattaa tehdä vain kypsistä ja terveistä rypäleistä.