Kaupallinen yhteistyö

Rapukauden maistuvin rapukeitto ja vivahteikas uutuus-riesling – rapujuhlat voivat alkaa!

Kaupallinen yhteistyö

06.08.2020 Viinilehden toimitus

Rapujuhlat ovat iloiset jäähyväiset kesälle. Kata juhlapöytään samettisen kermaista rapukeittoa ja kippistä lasillisella Leyda Reserva Riesling uutuusviiniä!

Illat viilenevät ja hämärtyvät kohti loppukesän rapujuhlia. Tämä maukas rapukeitto on sielunruokaa parhaimmillaan – lämmittävän keiton uudelle tasolle vie vivahteikas ja ryhdikäs Leyda Reserva Riesling. Rapujuhlat voivat alkaa!

Kermainen rapukeitto

Ainekset

Liemi:
1 kg (kotimaisia) pakasterapuja tai rapujuhlista ylijääneitä keitettyjä rapuja
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni fenkoli
2 sellerinvartta
50 g voita
2 rkl tomaattipyreetä
7 dl kalalientä
5 dl kuivaa valkoviiniä
5 timjaminoksaa
10 mustapippuria
*
Keitto:
siivilöity rapuliemi
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl hummerifondia
1 rkl konjakkia
3 dl kuohukermaa
suolaa
ripaus cayenne- tai mustapippuria

Valmistusohje

1. Valmista ensin rapuliemi. Kuori sulaneet pakasteravut. Säästä kuoret ja laita pyrstö- ja isot saksilihat jääkaappiin odottamaan ruokailua.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa muut kasvikset pieniksi kuutioiksi.
3. Sulata voi kattilassa, lisää rapujen kuoret, tomaattipyree ja kasvikset. Kuullota sekoitellen, kunnes kasvikset saavat vähän väriä.
4. Lisää kattilaan kalaliemi, viini, timjaminoksat ja kevyesti rouhitut pippurit. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 1/2 tuntia.
5. Siivilöi liemi tarkasti talteen.
6. Sulata 50 g voita. Lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin ja kaada rapuliemi kattilaan. Lisää fondi ja konjakki, keitä 10 minuuttia.
7. Lisää kerma, kuumenna ja tarkista keiton maku. Mausta suolalla ja ripauksella cayenne- tai mustapippuria.
8. Jaa rapujen pyrstö- ja saksilihat syville lautasille, kauho päälle kuumaa keittoa, lisää pinnalle tillisilppua.

Lue lisää Leydan viinitalosta ja viineistä:

Viña Leyda – Huippuviinejä Tyynen valtameren rannalta

Testaa myös kesän muut Leyda-suosikit:

 

Vastaavia artikkeleita

Neljän tähden valkoviini ja syksyn herkullisin sienipasta

Kaupallinen yhteistyö

17.09.2020 Viinilehden toimitus

Rapukausi ja rapujuhlat alkavat

18.07.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Itävaltalainen Riesling ja Grüner Veltliner maistuu suomalaisille

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus