viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini
Ihmiset

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini

06.08.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat on juttusarja, joka pureutuu viinintekijöiden arkeen nyt korona-aikana. Juttusarjassa vierailee useita eri viinintuottajia maailman eri kolkista. Lue mitä viinitiloilla tapahtuu COVID 19 -pandemian myllerryksessä!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Azienda Agricola Ciccio Zaccagnini on italialainen perhetila. Se perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle Majellan kansallispuistoon. Zaccagnini tuottaa nykyään vuodessa noin 6 miljoonaa pulloa ja niitä viedään 45 eri maahan, viidelle eri mantereelle. Haastatteluumme vastasi tilan omistaja Marcello Zaccagnini, joka on muuttanut pienen perheyrityksen moderniksi laatutuottajaksi.

Miten poikkeustilanne on vaikuttanut toimintaanne?

Pandemialla on ollut suuret vaikutukset yrityksen toimintaan viinitarhalta tuotantoon, pullotukseen, etiketöintiin, logistiikkaan ja edelleen hallinnointiin ja myyntiin. Työskentelyalueita, työvuoroja ja henkilöstöä on organisoitu uudelleen. Olemme seuranneet hallituksen ohjeita ja toimineet koko ajan työntekijöidemme, asiakkaidemme ja tavarantoimittajiemme terveyttä ajatellen.

Oletteko kehittäneet uusia toimintatapoja selvitäksenne tilanteesta?

Jokaiseen yksikköön on valittu tiiminvetäjä, joka on vastuussa työntekijöiden turvallisuudesta korona-aikana. Hän huolehtii esimerkiksi maskien ja hanskojen käytöstä. Kaikki työpaikat on säilytetty ja kaikki toimitukset ovat lähteneet ilman viiveitä.

Onko pandemialla ollut positiivisia seurauksia?

Olen seurannut, miten luonto ottaa vääjäämättä takaisin sille kuuluvaa tilaansa, väritkin kirkastuvat, kun luonto tasapainoilee takaisin normaaliin rytmiin. Aloitin 20 vuotta sitten projektin, jossa istutamme vuosittain 200 uutta puuta tuottamaan lisää happea lähiympäristöön ja imemään rypäleiden käymisen aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Nykyään jatkamme samaa kestävän kehityksen “VIVA” -protokollaa.

Mitä ajattelet tulevaisuudesta?

Odotukset ovat positiiviset. Tulemme jatkamaan ympäristömme kunnioittamista, mutta olen aloittanut projektin työntekijöidemme hyvinvoinnin takaamiseksi. Rakennamme uuden alueen, jossa on mm. ravintola työntekijöillemme ja vieraille, kuntosali ja kasvimaa.

Terveisesi suomalaisille viininystäville:

Suomi on upea maa, jossa on vahvat perinteet ympäristön kunnioittamisesta. Uskon, että suomalaiset viininrakastajat puhuvat samaa kieltä Cantina Zaccagninin kanssa – puhtaus, ympäristön kunnioittaminen, perinteikkäät, mutta silti tulevaisuutta silmällä pitävät arvot ovat meille tärkeitä. Kiitos suomalaiset, jotka olette jo tutustuneet meidän viineihin ja toivon, että myös uudet viininystävät ovat uteliaita ja maistavat viinejämme tämän haastattelun jälkeen.

Toivon, että poikkeusolot loppuvat pian ja kaikki voivat palata turvallisesti normaaleihin aktiviteetteihinsa. Ja tietenkin toivotan teidät tervetulleiksi Abruzzoon Cantina Zaccagninin vieraaksi tänne Italiaan!

Lue lisää

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: CoolHead Brew -panimo

23.07.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Schloss Johannisberg

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Viinintuottajien koronapäiväkirjat: Torres

09.07.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä