Kaupallinen yhteistyö

Kaada lasiin Etelä-Afrikan upeita makuja

Kaupallinen yhteistyö

18.08.2020 Viinilehden toimitus

Etelä-Afrikasta tulevat mutkattoman maukkaat KWV Classic Collection -viinit sopivat loistavasti niin loppukesän grilliherkkujen pariin kuin syksyn tunnelmaisiin illanviettoihinkin.

Eteläafrikkalainen Chardonnay – herkullisen hedelmäisyyden juhlaa

Suosittu Chardonnay on maailmanmatkaajarypäle, joka viihtyy miltei kaikkialla missä viiniä viljellään. Rypäleenä se on melkoinen kameleontti: se ilmentää enemmän kasvupaikkaansa kuin lajiketyypillisiä ominaisuuksiaan.

Etelä-Afrikassa Chardonnay on kolmanneksi viljellyin valkoinen lajike. Se viihtyy etenkin Stellenboschin ja Paarlin alueiden aurinkoisessa ja leudossa, Atlantin tuulten viilentämässä ilmanalassa. Kuutisenkymmentä kilometriä Kapkaupungista itään sijaitseva Paarl on maan arvostetuimpia viinialueita, ja se tuli alun perin tunnetuksi nimenomaan valkoviineistään.

Paarlin sydämessä viiniä valmistava, paikallisten viljelijöiden osuuskuntana aikoinaan aloittanut KWV (Koöperatieve Wijnbouwers Vereniging van Suid-Afrika) lukeutuu Etelä-Afrikan tunnetuimpiin tuottajiin. Sen Classic Collection -sarja tarjoaa herkullisia ja lompakkoystävällisiä lajikeviinejä, jotka sopivat niin ruokapöytään kuin rentoon seurusteluunkin.

KWV Classic Collection kattauskuva

KWV Classic Collection Chardonnay on runsaan hedelmäinen, eksoottiseen vivahtava ja raikas valkoviini. Viinin hienoinen mausteisuus kestää tujakamminkin maustetut loppukesän grilliherkut. Myös runsaiden kastikkeiden kera tarjottavat kalat ja muut merenelävät istuvat kivasti tämän valkoviinin kylkeen.

Cabernet Sauvignon rakastaa punaista lihaa

Jos lajikeviineistä puhutaan, Chardonnay- ja Chenin Blanc -valkoviinien ohella moni tuntee Etelä-Afrikan intensiivisistä Cabernet Sauvignon -punaviineistä. Parhaimmillaan ne tarjoavat loistavaa laatua hintaansa.

Cabernet Sauvignon, maan viljellyin punainen lajike, viihtyy toki muidenkin rypäleiden kanssa – esimerkiksi Bordeaux-tyylisissä sekoiteviineissä Merlot’n ja Cabernet Francin kaverina. Moni tuottaja sekoittaa sitä myös Shiraz-rypäleeseen.

KWV Classic Collection

Tyypillisellä Cabernet-aromilla eli mustaherukalla hurmaava KWV Classic Collection Cabernet Sauvignon on terästankissa kypsytetty, maukas ja mukavan terhakka punaviini, jonka lämminhenkinen maku istuu hienosti tähän vuodenaikaan. Herukkaa, karhunvatukkaa ja kirsikkaa sekä yrttejä, savua ja tervaa uhkuvasta viinistä löytyy – cabernet’lle tyypillisesti – sen verran tanniineja, että ne pehmittävät raaemmaksikin jätetyn punaisen pihvin.

Etenkin kun pöytään katetaan nautaa tai karitsaa, ei cabernet’ta klassisempaa valintaa olekaan! KWV Classic Collection Cabernet Sauvignonin mehevä hedelmäisyys kestää myös grillilihojen pintaan hieraistut pikantit mausteseokset ja marinadit.

Loppukesän bbq-henkiseen illanviettoon sopivat yhtä lailla Shiraz- ja Pinotage-rypäleistä tehdyt KWV Classic Collection -sarjan punaviinit. Pinotage, Etelä-Afrikan oma ylpeys, on Cinsault- ja Pinot Noir -lajikkeista risteytetty tumma rypäle, josta valmistetuista viineistä moni löytää savuisia ja tervaisia karhunvatukan ja lakritsin aromeja.

Alkon vakiovalikoimasta löydät lisäksi seuraavat tuotteet:

Vastaavia artikkeleita

Chablis-faktat haltuun ja 3 x valkoviinivinkki kevääseen

03.04.2021 Ulla Häkkinen + kuva shutterstock

Chardonnay on jälleen trendikäs – Näin valitset sille täydellisen makuparin!

02.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Järjestä viiden tähden hot dog -ilta!

Kaupallinen yhteistyö

22.03.2021 Viinilehden toimitus