Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Tummakuorinen, tanniininen, tumman marjainen ja mausteinen Blaufränkisch on Itävallan ja itäisen Keski-Euroopan lajike, jonka nimi johtaa keskiajalle.
Saksassa kamppailtiin viime heinäkuussa valtavien tulvatuhojen kanssa. Ahrin alue kärsi viinialueista pahiten. Mitä oikein tapahtui?
Neljä vuotta sitten Portugalissa riehui tuhoisia maastopaloja, jotka polttivat muutamassa minuutissa kaiken, mitä kohdalle osui – myös useita viinitarhoja ja viininvalmistamoja. Osa viininviljelijöistä luovutti, osa jatkaa viljelyä. Palon jälkeen moni asia on kuitenkin toisin.
Kalimotxo [ka.li.mo.tʃo] on espanjalainen klassikkococktail, joka pitkään kärsi huonosta maineesta. Nyt kalimotxo on herännyt henkiin.
Kaipaatko suussa räjähtäviä tanniineja ja kukkeita, herkkiä aromeita? Niitä on nimittäin luvassa. Vahvatanniininen Nebbiolo-rypäle on useiden laatuviinien takana. Tunnettujen barolon ja barbarescon lisäksi rypäleestä valmistetaan muitakin upeita laatuviinejä.
Täyteläiset syrah-viinit sopivat mainiosti liharuokien kumppaniksi. Mitä voimakkaampi viini, sitä tummempaa lihaa ja riista sen kanssa kannattaa tarjota. Nappaa pullo syrah’ta ostoskoriin ja anna riistakauden viedä mennessään.
Merlot-viinit ovat ruokapöydän moniottelijoita mutta yleensä Merlot maistuu mehukkaana täyteläisyytenä erilaisissa sekoiteviineissä.
Viime viikolla Helsingissä tapahtui jotain ainutlaatuista. Kaupungissa järjestettiin nimittäin kansainvälinen, neljä päivää kestänyt Master of Wine -tentti.
Liharuokia rakastavat carménère-viinit sopivat syksyisten sieni- ja riistaruokien kumppaneiksi.
Kotimaisten juuresten satokausi on parhaimmillaan. Inspiroidu Arto Rastaan ruoista ja valmistaudu yllätykseen, kasvisruoka saa viininkin loistamaan.
Hallavaurioita, runsaita sateita mutta myös ilahduttavia onnistumisia. Suomalaiset viinintekijät aloittelevat sadonkorjuuta ja tekevät viiniä nyt niin Ruotsissa, Ranskassa kuin Uudessa-Seelannissakin. Lue heidän ajankohtaiset kuulumisensa.
Kalifornialaistuneesta lajikkeesta valmistetut lämmittävät viinit maistuvat syksyisten ja talvisten pataruokien seurassa. Zinfandel tosin taipuu monenlaisten ruokien kumppaniksi.
Syksyn väriterapia syntyy keittiössä! Ihanan syvänpunaiset, tummat punajuuret piristävät pimenevien iltojen keskellä. Tässä upeita, helppoja punajuurireseptejä täsmäviinisuosituksineen. Helppo, herkullinen arki – olemme valmiina!