viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Black Tie by Pfaff 2019
Kaupallinen yhteistyö

Alsacen moderni klassikko syntyy rennolla ja rohkealla otteella

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus + kuvat Olivier Wymann

Alsacen viinialue on yksi Ranskan pienimpiä. Silti sieltä tulee uskomaton määrä toinen toistaan herkullisempia viinejä, kuten tämä klassisia rypäleitä yhdistelevä tyylilyyli, jonka ulkomuoto ei perinteisiin kangistu.

Tuulahdus modernia Alsacea

Black Tie by Pfaff 2020 on erityislaatuinen alsacelainen, sillä siinä yhdistyvät kaksi alueelle ominaista rypälettä: Riesling ja Pinot Gris. Viini onkin oman tyylinsä edelläkävijä ja yksi ensimmäisiä useamman rypälelajikkeen alsacelaisia. Tyylikkään Rieslingin raikkaus ja Pinot Gris’n täyteläisyys yhdistyvät viinissä herkulliseksi, kypsän sitruksiseksi makumaailmaksi. Koko komeuden kruunaa pilke silmäkulmassa suunniteltu etiketti, joka huokuu rentoa tyylikyyttä ja elämänmakuista asennetta.

Perinteitä rennolla tyylillä

Cave des Vignerons de Pfaffenheim, eli tuttavallisemmin Pfaff, on viinitalo, joka rakentaa viinifilosofiansa arvostetun Alsacen alueen perinteille, laadulle ja tyylille. Mutta Pfaff tekee sen modernilla ja rennolla otteella. Viininvalmistuksessa yhdistyvät korkea laatu, leikkisyys ja intohimo hyviin, helposti lähestyttäviin viineihin.

Black Tie by Pfaff 2019

Viinitilan perinteiden mukaan rypäleet poimitaan käsin kahdeksan kilometrin säteeltä Pfaffenheimin kaupungista, joten viinit ilmentävät upeasti uniikkia terroiria. Viinitilalla valmistetaan kaikenlaisia viinejä valkoviineistä punaviineihin ja kuplivista Alsacen cremanteista paikallisiin Vendanges Tardives – ja Sélection Grains Nobles -erikoisuuksiin saakka.

Laadukkaita viinejä valmistava Pfaff-viinitalo palkittiin vuonna 2020 Best White Wine Producer 2020 (IWSC) -tittelillä. Eikä suotta, sillä tyylikkäät viinit edustavat Alsacen aluetta, mutta jättävät turhan pönöttämisen muille.

Arjen ja juhlan luottokumppani

Black Tie by Pfaff 2020 on arjen ja juhlan moniottelija, sillä se löytää paikkansa lähes jokaisesta ruokapöydästä. Se on loistava kumppani kalaruoille, sushille ja maustetuille itämaisille tai aasialaisille ruoille.

Hyvin viilennettynä sen paikka on ehdottomasti myös seurusteluviininä illanistujaisissa tai arkena valkoviinikaipuun yllättäessä. Särmikäs ja nokkela pullo lahjapaketteineen on taatusti mieleenpainuva vieminen viikonlopun vierailuille.

Black Tie by Pfaff 2019

Lue lisää

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini on palkittu! Lumoava viini yllätti

04.03.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Faktat haltuun: Pouilly-Fuissé ja Pouilly-Fumé

22.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä