Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Räntäsateen piiskatessa ikkunaan ja talvipakkasten purressa poskiin, syntyy luontainen kaipuu tuhtien ja tummien punaviinien pariin.
Tämän päivän kuumimpiin viinityyleihin kuuluvat kuorikontaktivalkoviinit sekä oranssiviinit. Poimimme parhaat naturaltyylin kuorikontaktit Alkon tilausvalikoimista.
Olet ehkä jo törmännyt termeihin pét nat, pétillant naturel, méthode ancestral tai col fondo. Ne kaikki viittaavat samaan viinityyliin. Pét nat on lyhenne ranskalaisesta sanaparista pétillant naturel, ”luonnollisesti kupliva”. Col Fondo taas tarkoittaa “with the bottom”, sakkojen kera. Col Fondot ovatkin tavallisesti sameahkoja ja pirskahtelevia, italiaksi frizzante. Maista ainakin nämä neljä herkullista pét natia!
Cancunin menestyscocktailin ainekset ovat valkoinen korallihiekka, turkoosi meri ja ympärivuotinen aurinko. Lisähoukuttimena toimii maailmanlaajuisesti nousussa oleva meksikolainen ruoka- ja juomakulttuuri. Katso vinkit reissun kohokohtiin!
Havannassa, Sao Francesco de Paulon kylässä voi eläytyä menneen maailman tunnelmiin Finca Vigíassa, missä sijaitsee kirjailija Ernest Hemingwayn koti.
Huonoja satoja, pakkausmateriaalipulaa, logistiikkaongelmia… Viinialaa koettelee nyt niin moni ongelma, että se alkaa näkyä jo kauppojen hyllyillä ja viinien hinnoissa.
Nyt on aika korkata blinikausi! Tässä viisi toinen toistaan herkullisempaa blinireseptiä herkutteluun.
Talvisesongin upea veriappelsiini tuo syvyyttä klassiseen mimosaan. Tarjoile cocktail brunssilla tai illanvietossa.
Vuonna 2021 ruokatrendit seurasivat tutuksi tullutta 2020-luvun teemaa, jossa pinnalla ovat rehelliset maut ja lohduttavat kotiruoat. Kokosimme yhteen Viinilehti.fi-sivuston vuoden 2021 kokatuimmat reseptit.
Miltä kuulostaa punaviinipullo, jonka kyljessä lukee rypälelajikkeiden lisäksi muutama e-koodi, kalorit, rasvat ja sokerit? Jotakin tämän tyylistä voi olla luvassa jo ensi vuonna, mikäli Euroopan päättäjät, terveysjärjestöt ja viinilobbarit saavat uuden lain aikataulussa maaliin.
Jos Champagnesta pitäisi nostaa esiin kaksi tyylillistä ääripäätä, ne voisivat olla Salon ja Selosse. Toinen, terästankeissa valmistettu viiltävän hapokas blanc de blancs, vaatii helposti pari-kolme vuosikymmentä avautuakseen loistoonsa. Toisen tammitetuissa, olemukseltaan viinillisissä tarhasamppanjoissa on jo nuorella iällä runsas, aistikas ja huumaavan ihmeellinen tuoksu.
Mikä ruoka- ja viinitrendi sykähdytti vuonna 2021? Mitä uutta tapahtui ja mitä jäi mieleen?
Villasika kuulostaa pörröiseltä pehmolelulta, mutta totuus on toinen: Keski-Euroopasta peräisin olevan mangalitza-rodun sioilla on karkea karva ja sen alla paksu rasvakerros.