viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Aperitivo ja spritz
Drinkit

Alkoholittomat aperitivot tulevat: nauti spritz alkoholittomana!

21.02.2022 Viinilehden toimitus

Kaada lasiin alkoholitonta tai matala-alkoholista aperitivoa ja pidennä alkoholittomalla kuohuviinillä tai nauti sellaisenaan jäiden kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Aperitivo herättelee makunystyröitä

Aperitivo kutkuttaa kieltä ja nostattaa ruokahalua. Nämä kevyemmät juomat herättelevät makunystyrät mukavasti illalliselle ja pääset tunnelmaan vähemmällä alkoholilla – mausta tinkimättä. Maistuu myös pikkupurtavan kanssa ja kesäterassilla kuin Aperol konsanaan.

Smål boosted aperitivo – paljon makua, vähän prosentteja

Suomalaisen, matala-alkoholisiin tuotteisiin keskittyvän Kåskan Smål boosted aperitivo on maailman ensimmäinen “tiivistetty” aperitiivi. Boosted aperitivoon on tiivistetty moninkertainen määrä makua verrattuna perinteisiin alkoholituotteisiin, jolloin juomasekoituksissa tuotetta tarvitsee käyttää merkittävästi pienempi määrä: vain 1 senttilitra juomaa kohden. Tämä mahdollistaa matala-alkoholisten juomasekoitusten valmistamisen ilman että mausta tarvitsee tinkiä. Boosted aperitivo valmistetaan Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa uuttamalla ja tislaamalla 13 eri yrttiä ja maustetta. Nauti spritzissä alkoholittoman kuohuviinin kera tai pidennä tonic-vedellä.

Alkoholia 15 % (200 ml), valmiissa juomassa 0,5 %. Ravintoloissa ja Alkoissa helmikuun aikana.

Crodino Biondo Aperitivo – alkoholiton aperitivo, parhaimmillaan sellaisenaan

Crodino Biondo Aperitivo on alkoholittomien aperitiivojen edelläkävijä ja suosittu ruokahalun herättäjä kotimaassaan Italiassa. Juoma valmistetaan uuttamalla yrttejä, hedelmiä ja kasveja, ja sitä kypsytetään 6 kuukautta tammitynnyreissä. Aikuiseen makuun tehty runsasmakuinen juoma on kehitetty illallisen starttaajaksi tai seurustelujuomaksi. Juoma suositellaan nautittavan jäiden kanssa jääkylmänä ja appelsiinisiivun kera.

Alkoholia 0 %, (0,175 l). Ravintolamyynnissä.

Spritz on the go

Aperol spritz on kulttimainetta niittävä cocktail, joka on muuttunut terassidrinkistä ympäri vuoden nautittavaksi seurustelujuomaksi ja illallisen aloittajaksi. Klassikkodrinkin alkoholiton versio syntyy alkoholittomasta aperitiivosta ja kuohuviinistä. Joskus on kuitenkin ihana oikaista ja ostaa spritz valmiina. Nämä yhden annoksen valmisspritzit ilahduttavat valmiina alkoholittomina cocktaileina.

Nokian Panimo Italian Spritz mocktail – valmis alkoholiton cocktail tölkissä

Nokian Panimon Italian Spritz mocktail ei kalpene alkoholilliselle versiolle. Näppärän kokoinen tölkki kulkee mukana kauppakassissa riennoista toiseen, eikä aitoon spritz-tunnelmaan päästäkseen tarvita arsenaalia alkoholia. Maistuu illanvietossa ja italialaisella illallisella.

Alkoholia 0 %, (0,33 l). Ruokakaupoissa.

Highball Italian Spritz Alcohol Free Cocktail – drinkki pikkupullossa

Englantilainen käsityönä valmistettu Highball Italian Spritz Alcohol Free Cocktail on klassikkococktail pikkupullossa. Italialaista katkeroa ja appelsiinia sisältävä pullotettu alkoholiton cocktail kunnioittaa alkuperäisen drinkin makumaailmaa tyylikkäästi.

Alkoholia 0 % (0,25 l). Ruokakaupoissa ja Alkoissa.

Lue lisää

Negroni sbagliato – trendikäs klassikko

14.02.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Kohti kevyempää – matala-alkoholinen Kåska Tonic

20.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä