Tilaa lehti ja liity mukaan viininystävien joukkoon.
Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 134,90 €. Vuosikerta sisältää 6 runsasta lehteä täynnä herkullista viinitietoutta suomalaiselle kuluttajalle.
Runsassatoinen Trebbiano Toscano on yksi maailman yleisimmistä valkoisista rypäleistä. Tylsänä pidetty italialaisperäinen lajike loistaa tisleissä. Ranskassa se tunnetaan konjakkirypäle Ugni blancina.
Alvarinho tai Albariño on keskihapokas ja kohtalaisen aromaattinen lajike Iberian niemimaalta. Moni tarha on edelleen istutettu perinteiseen pergola-tyyliin kivitolppien varaan köynnöskatokseksi.
Vuosikymmenen suosituimpia viinitrendejä ovat olleet prosecco ja roseeviinit. Nyt suosikit ovat yhdistyneet roseeproseccoksi.
Silvaner on vanha eurooppalainen lajike, joka tunnetaan huonosti. Viiniharrastajat himoitsevat siitä tehtyjä kuivia, hapokkaita ja intensiivisiä viinejä Frankenin alueelta Saksasta. Muille sitä on juotettu osana vanhaa kunnon Libistä.
Tokaji-viinit ovat Unkarin tunnetuimpia kansallisaarteita. Omintakeiset viinit sopivat erinomaisesti jälkiruoaksi tai aperitiiviksi, mutta ne ovat myös ruokapöydän moniottelijoita ja sopivat myös suolaisille ruoille. Rypälelajike ja makeusaste määrittelevät viinin käyttötarkoituksen.
Espanja tarjoaa kiinnostavia valkoviinejä. Etenkin maan omat lajikkeet ovat tutustumisen arvoisia.
On olemassa chardonnayta ja chardonnayta – ja sitten on chablis. Mineraalinen, viileän elegantti ja hillitty valkoviinien kuningatar Ranskasta.
Vuosien chardonnay-välttelyn jälkeen kelkka on kääntynyt ja tammitettu chardonnay on jälleen ihanaa herkkua ja maistuu mitä erinomaisemmin erilaisten ruokien kanssa.
DO Cava on natissut liitoksissaan jo jonkin aikaa. Mutta mikä on cavasta eronneiden huipputilojen perustama oma Corpinnat-luokitus?
Pohjoisitalialainen Franciacortan alue tuottaa yhä enemmän kiinnostavia ja korkealaatuisia kuohuviinejä. Alueella satsataan nyt erityisesti luomuviljelyyn.
Osaatko käyttää kuohuviinitermejä oikein ja oikeassa paikassa? Virkistä muistiasi näillä termeillä ja opi uutta kuohuvista!
Trenditietoiset viinikauppiaat ja ravintoloitsijat haalivat magnum-pulloihin pullotettuja viinejä, sillä kysyntä kasvaa koko ajan. Magnum-pullo nostaa tunnelman häissä ja juhlissa; se on juhlava, erottuva ja antelias. Talon viinien tarjoaminen laseittain magnumista kertoo sommelierin intohimosta ja osaamisesta. Markkina on kasvussa, mutta myös muutoksessa.
Pinot Meunier on yksi yleisimmin samppanjassa käytetyistä rypäleistä Chardonnayn ja Pinot Noirin lisäksi. Se tuo samppanjaan nuorta hedelmällisyyttä, täyteläisyyttä ja runsautta.